Taliban: Silahları Kabil yönetiminden satın alıyoruz

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, hareketin Rusya ve bölgedeki diğer ülkelerle sadece siyasi temasları olduğunu, sahip olduğu silahları ise Afgan ordusundan aldığını belirtti.

Taliban: Silahları Kabil yönetiminden satın alıyoruz

Sputnik’e konuşan Şahin, Taliban’ın Rusya ve bölgedeki diğer ülkelerle sadece siyasi temasları olduğunu, sahip olduğu silahları ise Afgan ordusundan aldığını belirtti.

Şahin, “(Doha’daki) siyasi ofisimiz hem Rusya, hem de bölgedeki komşu ülkelerle ilişkilerini sürdürüyor, ancak bu sadece siyasi seviyede oluyor. Askeri ilişkiler söz konusu değil ve biz, aksi yöndeki iddiaları kesin bir dille yalanlıyoruz” diye konuştu.

Şahin, “Elimizdeki silahlara gelince, Afganistan’da silah stoklarımız mevcut, ayrıca Kabil yönetiminden, ordudan silah satın alıyoruz. Bir ara orduda yüz binlerce silahın kaybolduğu ya da çalındığı iddia edilmişti. Söz konusu silahları onlardan biz satın aldık. Bir kısmını ise (çatışmalarda) ele geçirdik. Dolayısıyla çok mühimmatımız var ve tüm bunlar Kabil yönetiminden alındı.”

Taliban’ın ABD ile veri paylaşımı için askeri iletişim kanalı kurduğunu vurgulayan Şahin, “Şu anda askeri iletişim kanalımız var ve bir takım ihlallerin olması durumunda biz ABD tarafına bilgi veriyoruz, açıklama yolluyoruz, onlarda aynı şekilde hareket ediyor.”

Sputniknews