Taliban: Afganistan'da düşen uçak ABD ordusuna ait

Taliban Afganistan'da düşen uçağın ABD'ye ait asker uçak olduğunu açıkladı.

Taliban: Afganistan'da düşen uçak ABD ordusuna ait

Taliban sözcüsü ve militan gruba bağlı bir Afgan gazeteci, Gazne vilayetine düştüğü duyurulan yolcu uçağının aslında 'ABD'ye ait bir askeri uçak' olduğunu açıkladı.

Gazeteci Tarık Gaznival, AP haber ajansına yaptığı açıklamada yanan uçağı ve uçaktaki 2 cesedi gördüğünü söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise Gazne eyaletinde bulunan Amerikan üssünün 10 kilometre yakınına düştüğünü belirtiği uçağın, birçok ABD askerinin ölümüne yol açtığını öne sürdü.

Fakat iddialar henüz resmi makamlarca doğrulanmadı.

Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Beth Riordan, Taliban'ın iddiasıyla ilgili konuşmayı reddetti. Fakat Riordan, Amerikan askeri yetkililerinin bir kaza raporunu araştırdıklarını kabul etti.

Bombardier e-11A uçağının kalıntıları olabilir

Bu sırada sosyal medyada dolaşan ve kaza yerinden olduğu iddia edilen görüntülerde, ABD ordusunun Afganistan üzerinde elektronik gözetim için kullandığı bir Bombardier e-11A uçağının kalıntıları olduğu söylendi.

Taliban'ın iddiaları öncesinde, uluslararası haber ajansları Afganistan'ın Gazne vilayetinde bir yolcu uçağının düştüğünü duyurmuş; Gazne Valisi Vahidullah Kilimzey AA'ya yaptığı açıklamada, yerel saatle 13.10 sularında bir yolcu uçağının, Gazne vilayetinin Deh Yek ilçesine bağlı Saduzey bölgesine düştüğünü söylemişti.

Euronews