Gazzelilerden Trump'ın sözde barış planına tepki

Filistinliler, ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile yarın yapacağı görüşmeden önce açıklaması beklenen sözde barış planına tepki gösterdi.

Gazzelilerden Trump'ın sözde barış planına tepki

Gazzeliler, ABD yönetiminin İşgalci İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı sözde barış planını protesto etti.

Gazze'nin batısındaki Birleşmiş Milletler Orta Doğu Özel Koordinatörlük Ofisi önünde bir araya gelen onlarca Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump'ın İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da yarın yapacağı görüşmeden önce açıklaması beklenen sözde barış planına tepki gösterdi.

Eylemciler, ABD ve İşgalci İsrail bayrakları ile Trump'ın fotoğraflarını yaktı.

Gösteride konuşma yapan Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Talal Ebu Zarife, bu sözde barış planının, İşgalci İsrail'e Filistinlilerin haklarına yönelik daha fazla ihlal gerçekleştirmesi için fırsat verdiğini söyledi.

Planın tüm uluslararası hukuk ve kararlarla çeliştiğini ifade eden Ebu Zarife, Filistin yönetimi ve Filistinli grupları, planın başarısız kılınması her türlü çabayı göstermeye çağırdı.

Ebu Zarife, Arap ülkelerinden de İşgalci İsrail ile normalleşmeye son vermelerini ve Filistin meselesine karşı sorumlu davranmalarını talep etti.

AA