'Suudilerin Yemen'de sivilleri bombalaması korkunç ve gerekçesiz bir trajedi'

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in kuzeyindeki Cevf ilinde düzenlenen hava saldırısında sivillerin öldürülmesini kınayarak söz konusu saldırıyı 'korkunç' olarak nitelendirdi.

'Suudilerin Yemen'de sivilleri bombalaması korkunç ve gerekçesiz bir trajedi'

BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, yaptığı yazılı açıklamada, dün Cevf kentine düzenlenen hava saldırılarında en az 31 sivilin hayatını kaybettiğini, 12'sinin yaralandığını ifade etti.

Cevf'teki hava saldırısında sivillerin öldürülmesini kınayan Grande, söz konusu saldırıyı "korkunç" ve gerekçesiz bir "trajedi" olarak nitelendirdi.

BM Koordinatörü Grande, güç kullanan tarafların uluslararası yasalara göre sivilleri korumakla yükümlü olduğunun altını çizdi.

'Silah satmayı durdurun'

Hava saldırısını kınayan İngiltere merkezli yardım kuruluşu 'Çocukları Koruyun' (Save The Children) da bombardımanın, Yemen'deki savaşın dineceğine yönelik umutları tükettiği yönünde açıklama yaptı. Olayın acilen bağımsız heyet tarafından soruşturulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen dernek ayrıca, savaşan taraflara silah satanlara da 'satışı durdurun' çağrısında bulundu.

Çocukları Koruyun Yemen Direktörü Xavier Joubert, savaşanlara silah sağlayanların da sivil ölümlerden sorumlu olduğunu vurguladı.

Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının dün Cevf ilinde düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 30 sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Euronews