Suud Kralı Selman’dan İran’a karşı zirve çağrısı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mekke’de Körfezle ilgili iki olağanüstü Arap zirvesi düzenleme çağrısında bulundu.

Suud Kralı Selman’dan İran’a karşı zirve çağrısı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kral Selman bin Abdulaziz’in Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile Arap Birliği’ni bölgedeki istikrar ve güvenliğin artırılması konusunda istişare ve koordinasyon amaçlı zirve yapmaya çağırdığını duyurdu.

Husiler'in Suudi Arabistan'ın petrol tesisleri ile BAE kara sularındaki gemilerinin vurulması Suud krallığını endişeye düşürdü. Kral Selman bu olayların küresel petrol piyasalarında istikrarı olumsuz etkileyeceğini söyleyerek İran ve Husilere karşı toplantı çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kral Selman’ın Körfez ve Arap devletleri liderlerini, 30 Mayıs'ta iki zirve yapmaya çağırdığı duyuruldu.

Bakanlık açıklamasında, “Hassas şartlar bölgeyi çevreleyen zorluklar karşısında Körfez ve Arap Birliği’nin ortak bir tutum takınmasını gerektirmektedir” ifadeleri yer aldı.