Suriye’de Wagner üslerine baskın

Wagner isyanı sonrasında silahlı grubun Suriye'deki üslerine baskın düzenlendiği ortaya çıktı. Arap medyasında yer alan haberlere göre, Rus askeri polisi ve Esed rejimi istihbaratının ortak düzenlediği baskınlarda rütbeli VVagner personeli tutuklandı.

Suriye’de Wagner üslerine baskın

Rusya'da yönetime başkaldıran Wagner'in, Suriye'deki üs ve ofislerine baskın düzenlendi. Rus askerî polisinin operasyonlarında Suveyde'de görev yapan Wagner güçlerinin komutanı ile Himeymim Hava üssündeki iki üst rütbeli ismin de olduğu çok sayıda personelin tutuklandığı iddia edildi.

Rusya'da geçen hafta 24 saatte biten Wagner isyanı sonrasında, paramiliter silahlı gurubun faaliyette bulunduğu Suriye ve Afrika gibi bölgelerdeki geleceğine ilişkin soru işaretleri oluşmuştu.  Suudi Arabistan haber kanal Al-Hadath'ın haberine göre Rus askeri polisi, Suriye'nin farklı bölgelerinde bulunan Wagner üslerine baskın düzenledi ve tutuklamalar yaptı. Tutuklanan kişilerin Prigojin'e yakın isimler olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Komutanlara tutuklama

Kanalın kaynaklarına dayandırdığı habere göre Suriye'nin güneyindeki Suveyde'de görev yapan Wagner güçlerinin komutanını, Himeymim Hava üssündeki üst rütbeli üç Wagner personeliyle birlikte tutukladığı belirtildi. Tutuklanan kişiler arasında bir albay ve bir yarbay rütbeli iki kişi olduğu ve Hmeymim üssünde tutuldukları iddia edildi.

Haberde, Rus askeri polisinin, Deyrizor, Hama ve Şam'daki Wagner ofislerini de bastığı belirtildi. Rus birimlerinin, Suriye'de kalabalık nüfusa sahip bölgelerde geçici kontrol noktaları kurduğu da belirtildi.