Suriye topraklarından İşgalci İsrail'in nükleer tesisinin bulunduğu Dimona kentine füze saldırısı

İşgalci İsrail'in güneyinde yer alan ve bir nükleer tesisin bulunduğu Dimona kenti yakınlarında, yüksek sesli patlama seslerinin ardından sirenler aktif edildi.

İşgalci İsrail'in güneyinde bulunan ve 13 kilometre güneydoğusunda Şimon Peres Nükleer Araştırma Merkezi'nin yer aldığı Dimona kenti yakınlarındaki Ebu Kureynat yerleşiminde duyulan yüksek sesli patlama seslerinin ardından sirenlerin aktif edildiği bildirildi.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye topraklarından İsrail'in güneyindeki Negev (Necef Çölü) bölgesine havadan karaya bir füze saldırısının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kısa bir süre önce Negev bölgesine Suriye'den atılan karadan havaya bir füzenin ateşlendiği tespit edildi." denildi.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, ülkenin güneyindeki Beer Şeva (Biru’s Sebi) ve Dimona kentleri​​​​​​​ arasındaki bir bölgede roket alarmının çaldığı belirtildi.

Birçok uluslararası kuruluş tarafından Tel Aviv yönetimine ait nükleer silahların üretildiği yer olarak gösterilen tesis, Dimona yakınlarında bulunuyor.

Sputnik