Sudan'da muhalifler adaylar üzerinde uzlaştı

Sudan Meslek Odaları Birliği, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) arasında Geçici Egemenlik Konseyi ve Başbakan adayları hakkında tam bir fikir birliği olduğunu bildirdi.

Sudan'da muhalifler adaylar üzerinde uzlaştı

ÖDBG’nin ana oluşumlarından olan Sudan Meslek Odaları Birliği, Facebook hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, gelişmelere göre uygun bir zamanda adayların isminin açıklanacağını duyurdu.

Muhaliflerden öneriler geldi

ÖDBG liderlerinden biri tarafından Reuters’a yapılan açıklamaya göre muhaliflerin çatı kuruluşu Sudan Meslek Odaları Birliği, Etiyopya Başbakanı AbiyAhmed'in geçiş dönemi için önerdiği ve 8'i sivillerden, 7'si ise askerlerden oluşacak kurul için isim önerisinde bulunmak istediğini duyurdu.

Muhalifler ayrıca geçiş döneminde başbakanlık koltuğu için Birleşmiş Milletler (BM) Afrika Ekonomi Komisyonu (ECA) eski Genel Sekreteri Abdullah Hamduk'u önereceklerini de bildirdi.

Arabuluculuk niyetiyle Hartum’a gelen Etiyopya Başbakanı, geçiş döneminde ülkeyi yönetmesi için 8'i sivillerden, 7'si ise askerlerden oluşacak 15 üyeli bir geçiş kurulu önermişti.

Reuters