Sudan ordusu SİHA’lar ile Hızlı Destek Kuvvetleri’ni bombaladı

Sudan ordusu, başkent Hartum'un merkezindeki ordu komutanlığının ana karargahına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Berri’de Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) kontrolündeki yerleşim bölgesine silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırıları düzenledi.

Sudan ordusu SİHA’lar ile Hızlı Destek Kuvvetleri’ni bombaladı

Berri’de ikamet eden Munir Abdullah, SİHA saldırılarının vatandaşların evlerinde saklanan HDK üyelerini hedef aldığını söyledi. “Çevredeki evleri sallayan bombaların sesini duyduk” diyen Abdullah, HDK’nin, savaşın Nisan ayı ortasında patlak vermesinden bu yana Doğu Hartum'daki çoğu mahallede ve Altmışıncı Cadde'deki bölgelerde yoğun bir şekilde konuşlandığını ifade etti.

Diğer kaynaklara göre ordu, Nil'in doğusunda bulunan Soba bölgesindeki mahallelere SİHA’larla baskınlar düzenledi ve ülkenin en büyük kenti Omdurman'ın el-Fatihab banliyösünde çatışmalar yaşandı. Görgü tanıkları, bölgenin silahlı gruplar tarafından yağmalandığını anlattı.

Bu arada Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala şehrinde Sudan ordusu ile HDK arasında süren çatışmalar onuncu gününe girdi. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre, şehirdeki çatışmaların şiddeti her geçen gün artıyor. Ayrıca çok sayıda yaralının bulunduğu bir hastane dışında tüm kamu hastanelerinin tamamen hizmet dışı olduğu belirtiliyor.