Sosyal medyada Şeyh Raid Salah’a büyük destek: Dünyanın her yeri sevenlerinle dolu

Dünyanın farklı yerlerinden binlerce sosyal medya kullanıcısı, işgalci İsrail’in aylardır tek kişilik hücrelerde tuttuğu 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’a destek verdi.

Sosyal medyada Şeyh Raid Salah’a büyük destek: Dünyanın her yeri sevenlerinle dolu

Soyal medya platformlarında başlatılan destek kampanyasıyla, İsrail rejiminin Şeyh Salah’ın tek kişilik hücre cezasını 6 ay uzatma kararını protesto etmeyi ve kötü cezaevi koşullarının iyileşitirilmesini amaçlıyor.

Filistinli kanaat önderleri ve yöneticilerinin yanı sıra birçok aktivist, siyasetçi, hukukçu, akademisyen ve gazeteci de sosyal medya hesaplarından #Raidsalahınyanındayım, #Raidsalahyalnızdeğildir etiketleriyle paylaşım yaptı, Şeyh Salah’la dayanışma mesajları neşretti.

Yalnız Değilsin

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, şahsi hesabından yaptığı açıklamda, “Ey Aksa’nın Şeyhi yalnız ve tek başına değilsin. Düşmanların, insanlardan uzak tutmak için seni bir zindana sıkıştırmaktan çok daha alçaktırlar. Dünyanın her yerinde seni seven ve sana destek verenler vardır; davanıza bağlılar, metanetinizi takdir ediyor ve kararlılığınızla gurur duyuyorlar. Sen Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı müdafaa ettin, Allah da senin yer yüzündeki şanını yüceltti. Sen dev bir adamken, seni tutuklayanlar cüceler.” ifadelerini kullandı.

İslam davasının şehit ve liderlerinden Abdullah Azzam'ın oğlu Huzeyfe Azzam da yaptığı paylaşımda, “Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Tutuklanmam uzlet, sürgüne gönderilmem seyahat, katledilmem ise şehadettir.” sözleriyle Şeyh Salah’ın yanında olduğunu bildirdi.

Sosyal medya hesaplarından Şeyh Salah’a destek mesajı paylaşan ve çok kısa sürede geniş etkileşim alan isimlerden bazılarının mesajları şöyle:

Filistin Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olan ve aynı zamanda Filistinle ilgili yazılar yazan Macid ez-Zübde: Aksa’nın Şeyhi, dünyaya bedel bir şahsiyettir. Ey Allah’ım! Şeyh Salah’ı özgürlüğüne kavuştur, dertlerini izale eyle, göğsüne ferahlık nasip eyle.

Kudüslü Avukat Hamza Kuteybe: Terazinin bir kefesine dünyevi pisliklerden uzak temiz ellere sahip bu mübarek zatın (Şeyh Salah) Kudüs ve Mescidi Aksa için yaptığı hizmetler koyulur, diğer kefeye de bütün resmi ve uluslararası kurumların yaptıkları koyulursa şüphesiz bu zatın kefesi daha ağır basacaktır.

İşgalci İsrail'in Cezaevleri İdaresi’nin talebini onaylayan İşgalci İsrail Mahkemesi, halihazırda hapis cezasıyla yatan Filistin 1948 İslami Hareketi’nin yasaklı kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah’ın hücre cezasını 6 ay daha uzatma kararı aldı.

Siyonist İsrail makamları, Şeyh Salah’ın, İsrail güvenliğini tehlikeye attığı, etkin bir şahsiyet olduğu ve diğer tutukluları etkilediği gibi bahanelerle Filistinli lider hakkındaki keyfi tutuklama uygulamasını sürdürüyor.

Geçtiğimiz aylarda İsrail işgal  rejimine bağlı olan Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, savunma heyetinin, Şeyh Raid Salah hakkındaki hapis cezasına yaptığı itirazı redderek onun 28 aylık fiili hapis cezasını başlatma kararı almıştı.

2019 yılı 24 Kasım tarihinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzeyindeki Hayfa kentinde görülen duruşmada, İsrail Mahkemesi,  "terör örgütüne destek olduğunu ve yasaklı olan 1948 Filistin İslami Hareketi'ne destek verdiğini" ileri sürdüğü Şeyh Salah'ı kınamıştı.

Siyonist İsrail yönetimi, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadını Kasım 2015'te Mescidi Aksa ve Doğu Kudüs'te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.

Palinfo