Somali'de canlı bomba saldırısı: Başbakanın danışmanı ve 8 kişi öldü

Polis yetkilileri, patlayıcı yüklü bir aracın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın girişine giden bir kontrol noktasında canlı bomba tarafından patlatıldığını ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, ölenler arasında Başbakan Muhammed Hüseyin Roble'nin ofisinde kadın ve insan hakları işleri danışmanı Hibaq Abukar'ın da bulunduğu belirtildi.

Somali'de canlı bomba saldırısı: Başbakanın danışmanı ve 8 kişi öldü

Somali'nin başkentinde bugün cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarındaki bir sokak kavşağında bomba yüklü araçla düzenlenen canlı bomba saldırısında en az 8 kişi yaşamını yitirirken, dokuz kişininde yaralandığı duyuruldu.

Hükümet sözcüsü Muhammed İbrahim Moalimuu, ölenler arasında Başbakan Muhammed Hüseyin Roble'nin ofisinde kadın ve insan hakları işleri danışmanı Hibaq Abukar'ın da olduğunu söyledi.

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanlığına giden bir konvoyun hedef alındığı ve saldırıyı El-Şebab'ın düzenlediği belirtildi.

Polis sözcüsü Abdifatah Aden Hassan patlamanın meydana geldiği yerde gazetecilere verdiği demeçte, ölü ve yaralılardan bazılarının yakınları tarafından götürüldüğünü bu yüzden can kayıplarının daha yüksek olabileceğini söyledi.

El Şebab askeri operasyon sözcüsü Abdiasis Ebu Musab Reuters'e telefonla verdiği demeçte, "Bombalı intihar aracı kullanan bir Mücahit, (cumhurbaşkanlığı) sarayına giden bir araba konvoyunu hedef aldı" dedi.

Habernas