Slovenya Cumhurbaşkanı: BMGK'ye Gazze'deki cinayetleri durdurma çağrısında bulunuyorum

Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) harekete geçmesi gerektiğini belirterek, "BMGK'ye Gazze'deki cinayetleri durdurma çağrısında bulunuyorum." dedi.

Slovenya Cumhurbaşkanı: BMGK'ye Gazze'deki cinayetleri durdurma çağrısında bulunuyorum

Slovenya Cumhurbaşkanlığınca paylaşılan video mesajda Pirc Musar, işgalci terör rejiminin saldırısı altındaki Gazze'de yaşananlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Pirc Musar mesajında, uluslararası toplumun insani yardım ve insanlık sınavında ne kadar başarısız olduğunu görmenin kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi.

Slovenya'nın temel insan hak ve özgürlüklerini korumaya kararlı demokratik bir ülke olarak buna izin vermeyeceğini belirten Pirc Musar, "Yakın zamanda bu konuda Ukrayna'yı desteklediğimi açıkladım. Bugün BMGK'ye Gazze'deki cinayetleri durdurma çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Pirc Musar, BMGK'nin kurulduğu günden beri veto yetkisine sahip ülkelerin çıkarlarının kurbanı olduğuna işaret ederek, "Bu çıkarlar yüzünden dünya çapında milyonlarca insan öldü. BMGK üyeliği ülkelerin dar çıkarlarına yönelik değil, orada oturup insanlık adına hareket etmelerine yöneliktir." diye konuştu.