Siyonist Yahudi yerleşimciler El-Bire Camii’ni yaktı

Irkçı Yahudi yerleşimciler, bu sabah El-Bire kentindeki “El-Bire Camii’ne” saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda caminin bazı bölümlerini ateşe veren Yahudiler, duvarlarına da İbranice sloganlar yazdı. 

Siyonist Yahudi yerleşimciler El-Bire Camii’ni yaktı

Irkçı Yahudi yerleşimciler, bu sabah (27 Temmuz Pazartesi) El-Bire kentindeki “El-Bire Camii’ne” saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda caminin bazı bölümlerini ateşe veren Yahudiler, duvarlarına da İbranice sloganlar yazdı.  

Görgü tanıklarının basına yaptığı açıklamalarda, ırkçı Yahudi yerleşimcilerin El-Bire Camii’ni tümüyle yakmaya çalıştıkları belirtildi.

Düzenlenen saldırı sonrası bölge halkı yangını, 2016'da açılan caminin geri kalanına yayılmadan söndürüp kontrol altına aldı.

Yerel kaynaklar, söz konusu camiye saldırı düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin bölge yakınlarındaki Psagot Yahudi yerleşim biriminden olduklarını aktardı.

Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınındaki Psagot Yahudi yerleşim merkezi 1981'de inşa edildi ve Amerika Birleşik Devletleri'nden genişletilmesi için destek alındı.

Öte yandan Filistin Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı, ırkçı Yahudi yerleşimcilerin El-Bire ve El-İhsan camilerine düzenledikleri saldırıları kınadı ve bu saldırıların suç teşkil ettiğini açıkladı. 

Irkçı Yahudileri, Filistin’deki camilere sürekli saldırı düzenliyor. Yapılan bu saldırılarda çoğu cami yakılıyor.

Palinfo