Siyonist terör çeteleri Filistinlilere ait arazileri gasp etmeye devam ediyor

İşgal rejimi tarafından korunan yahudi terör çeteleri Filistinlilere ait mülkleri ve arazileri gasp etmeye devam ediyor. Son olarak Beytlahim şehrinde bir Filistinliye ait 10 dönümlük araziye terör çeteleri tarafından el konuldu.

Siyonist terör çeteleri Filistinlilere ait arazileri gasp etmeye devam ediyor

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre, siyonist işgal rejimi tarafından özel olarak korunan yahudi gasıpların oluşturduğu terör çetelerinin Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyindeki El-Hızır beldesinde Filistinlilere ait 10 dönüm araziyi gasp ettiği belirtildi.

Filistinli aktivist Ahmed Salah, gasıp çetelerin El-Hızır beldesindeki Filistinli vatandaşlara ait arazilere el koyup, ekim yapmaya başladıklarını dile getirdi. 

Aktivist Salah, yerleşimci terör çetelerinin Efrat ve Um Muhaymidin yasadışı yahudi yerleşim merkezlerinin hizasındaki bir araziye el koyduklarını hatırlatarak, böyle bir gasp gerçekleştirebilmelerinin bölgedeki diğer araziler açısından da tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Diğer yandan işgal güçlerinin Beytlahim'in batısındaki Nehhalin kasabasında Muhammed Teysir Gayyaze'ye ait ve zirai amaçla kullanılan bir ofisi yıktığı aktarıldı. 

El-Halil'in güneyindeki Et-Tevani köyünde de işgal rejimi inşaat halindeki üç eve çalışmaların durdurulması yönünde ihtarda bulundu. 

El-Halil'in Güney Tepeleri ve Mesafir Yatta Topraklarının Korunması ve Direniş Komitesi Başkanı Fuad El-Amur, Muhammed Selman El-Amur, Halid Selman Cibr ve Munzir Hızır El-Amur'a Tevani köyündeki evlerinin ruhsatı olmadığı iddiasıyla bu evlerde faaliyeti durdurmaları üzere ihtar verdiğini söyledi.

Siyonist işgal rejimi Filistin halkının direnişe katılımlarını engellemek için ev yıkmaları ve arazileri gasp etmeleri bir baskı aracı olarak kullanıyor.