Siyonist rejim güçleri Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri'yi gözaltına aldı

Filistinlilere İsra ve Miraç kandili münasebetiyle Harem-i Şerif'e gelme çağrısı yapan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, İşgalci İsrail polisince gözaltına alındı.

Siyonist rejim güçleri Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri'yi gözaltına aldı

İşgal güçleri bu sabah Şeyh İkrime Sabri’yi Doğu Kudüs’ün es-Suvvane Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Eski Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri’nin ailesi, İşgalc İsrail güçlerinin evine baskın düzenleyip hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına aldığını ve Batı Kudüs’teki Russian Compound (el-Meskubiyye) gözaltı merkezine götürdüğünü aktardı.

Şeyh İkrime Sabri’nin tutuklanması İsra ve Miraç münasebetiyle Mescidi Aksa’da düzenlenecek etkinliklerden 24 saat önce gerçekleşti.

Şeyh Sabri, dün Filistinlilere İsra ve Miraç kandili münasebetiyle Mescidi Aksa’ya gitme çağrısı yapmıştı.

Öte yandan son zamanlarda aşırılık yanlısı Yahudi grupların Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarının arttığı görülüyor.

Şeyh Sabri daha önce de İşgalci İsrail güçlerince defalarca gözaltına alınmış ve Mescidi Aksa’dan uzaklaştırılmıştı.

Geçtiğimiz haziran ayının başında gözaltına alınan Şeyh Sabri, İsrail makamlarınca 4 ay Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezasına çarptırılmıştı. Keza geçtiğimiz yıl ocak ayında da 4 aylık Aksa’dan uzaklaştırma cezası almıştı.

Sağcı hükümetin desteğiyle Yahudi yerleşimci çetelerinin Mescidi Aksa’ya baskınlarını artırdığına dair daha önce uyarıda bulunan Şeyh Sabri, Müslümanları, Mescidi Aksa’daki varlıklarını yoğunlaştırmaya ve işgal girişimlerine karşı bölgeyi muhafaza etmeye çağırmıştı.

Palinfo