"Siyonist İsrail'in işgalini ve Gazze'de yaşananları affetmeyeceğiz"

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı (UAD) önünde Güney Afrika'nın İşgalci İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasına ilişkin açıklanacak ihtiyati tedbir talebini bekleyen göstericiler, "soykırımın" durdurulmasını sağlayacak karar öncesi gösteriler düzenledi

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından UAD’de açılan davadaki ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararın açıklanması bekleyen göstericiler, basının sorularını yanıtladı.

Filistinli Roaa Almasri, UAD'nin Gazze'deki "soykırımın" durdurulması için karar vermesini umduğunu belirterek, "Umarım şu anda Gazze'de olup bitenlerin durdurulması yönünde bir karar alırlar çünkü oradaki yaşam felaket boyutunda." dedi.

Bir Filistinli olarak her gün bu acılara şahit olmanın zorluğunu anlatan Almasri, "Her gün televizyonda onların ölümünü ve dünyadaki sessizliği görmek çok ama çok zor. Soykırımın herkesin önünde gerçekleşebileceğini asla düşünmezdim. Bugüne kadar hiç kimse Filistinliler adına doğru kararı vermedi ama bugün bu mahkeme karar verme yetkisine sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Almasri, UAD'nin İşgalci İsrail'in saldırılarını durdurmasına yönelik karar almaması halinde uluslararası hukuk ve insanlığa dair inancını yitireceğini ifade etti.

"Siyonist İsrail'in işgalini ve Gazze'de yaşananları affetmeyeceğiz"

Ülkesini ve Filistin halkını desteklemek için Lübnan'da yaşadığı mülteci kampından geldiğini söyleyen Ahmad İskandar, İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırılarında sorumluluğu bulunan kimseyi affetmeyeceklerini vurguladı.

"Siyonist İsrail'in işgalini ve Gazze'de yaşananları affetmeyeceğiz." diyen İskandar, UAD'de açılan davanın 74 yıldır Filistin konusunda ilgisiz olan uluslararası toplumu uyandırma görevini üstlendiğini belirtti.

İskandar, UAD'nin alacağı kararın dünyanın pek çok yerine dağılmış Filistinlilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini sağlamasını umduğunu söyledi.