Siyonist Herzog'un Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Türkiye’nin Siyonist rejim ile normalleşme adımları kapsamında, işgal çetesi sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye geleceği tarih belli olurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yarın Kudüs'te Filistin lideri Abbas ile görüşecek.

Siyonist Herzog'un Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Türkiye’nin Siyonist rejim ile normalleşme adımları kapsamında, İşgal rejmi sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 9-10 Mart tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yarın Kudüs'e ziyaret gerçekleştirecek.

Kalın bu ziyaret kapsamında Filistin lideri Abbas ile görüşecek.

ERDOĞAN DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda siyonist işgalci Herzog'un Türkiye'yi ziyaret edebileceğini belirtmişti.

Erdoğan, "Sayın Herzog'la yapmakta olduğumuz görüşmeler var, belki Türkiye'ye bir ziyareti olabilir. Başbakan sayın Benet'in bu noktalarda olumlu bazı yaklaşımları var. Hedef olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE KUDÜS DAVASINA ZARAR VERMEMELİDİR

Öte yandan, Türkiye’nin Siyonist rejim ile normalleşme adımlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Sekreteri Şehzade Demir, haftalık gündem değerlendirmesinde konuya dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Demir, “İşgalci rejim ile ilişkileri geliştirecek her adım; işgali meşrulaştırmak, Filistin halkını yalnız bırakmak ve Kudüs davasını zayıflatmaktır.” demişti.

Demir, "Siyonist rejimin varlığı sadece Filistin halkı için değil, Türkiye de dâhil bütün coğrafyamızın güvenlik ve huzuru için bir tehdittir. Siyonist rejim geçmişte verdiği hiçbir sözde durmamıştır.  Filistin’in kurulmasını öngören Oslo Anlaşması’na uymamış, Mavi Marmara Katliamı sonrası ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye’nin şartlarından olan Gazze ambargosunun kaldırılması şartını yerine getirmemiştir. Türkiye’ye yakışan, ne pahasına olursa olsun Filistin halkının ve Kudüs davasının yanında yer almasıdır.” İfadelerini kullandı.