Şin Bet: İran sosyal ağlar üzerinden İsrail'e sızdı

İşgalci İsrail İç Güvenlik Servisi (Şin Bet), Suriye’den yönetilen İranlı bir grubun İsrail, Batı Şeria ve Gazze’de eleman toplamaya yönelik girişimleri olduğunu açıkladı.

Şin Bet: İran sosyal ağlar üzerinden İsrail'e sızdı

İç Güvenlik Servisi (Şin Bet), Suriye’den yönetilen İranlı bir grubun İsrail, Batı Şeria ve Gazze’de eleman toplamaya yönelik girişimleri olduğunu açıkladı.

Şin Bet’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bir grup Suriye topraklarından İran’ın yönlendirmesiyle istihbarat toplamak ve operasyonlar gerçekleştirmek için sosyal medya aracılığıyla kurgusal hesaplar kullanarak Ebu Cihad lakaplı Suriyeli bir şahıs öncülüğünde faaliyet gösteriyordu.”

Açıklamada grubun kaç kişi olduğu ya da tutuklananlar olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi. Ancak bu grup operasyonlar gerçekleştirmek üzere İsrail’deki askeri üsler, polis merkezleri ve hastaneler gibi stratejik noktalar hakkında bilgi toplanmasını istediği aktarıldı.

Bu grubun nisan ayından bu yana izlendiğini belirten Şin Bet, İran dış istihbarat unsurlarının İsrail ve Batı Şeria’daki bu kişilerle yardımlaştıklarını kaydetti.

Şin Bet ayrıca İsrail vatandaşlarının çoğunun durumun farkına vararak bu kişilerle iletişimi kestiklerini belirtti.

Ajanslar