Şeyh Raid Salah hücre hapsinde üçüncü ayına giriyor

Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah bugün itibariyle Askalan Cezaevi'ndeki hücre hapsi cezasının üçüncü ayına girdi.

Şeyh Raid Salah hücre hapsinde üçüncü ayına giriyor

Savunma heyetinden yapılan açıklamada, Şeyh Salah’ın hapishaneye girdiğinden beri aile ziyaretlerinin engellenmesinin yanı sıra kitap, gazete, dergi gibi ihtiyaçlarının karşılanmadığı ifade edildi.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, 10 Şubat'ta görülen duruşmada, Salah'ı yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapse mahkûm etmişti.

Mahkeme, daha önceki 11 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak Şeyh Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirmesine ve 25 Mart'ta cezaevine teslim olmasına hükmetmişti.

1958 yılında Ummulfahm'da doğan Şeyh Salah, evli ve 8 çocuk babasıdır. İlk olarak 1981’de daha sonra 2003, 2010, 2011, bir yıl sonra İngiltere'de, 2016 ve 2017’de tutuklandı. Ayrıca Mayıs 2010'da İşgalci İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer aldı.

"Kudüs Muhafızı" ve  "Mescid-i Aksa Fedaisi"  olarak adlandırılan Salah, İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik girişimleri ve Filistinlilerin, "Yahudileştirme" olarak nitelendirdiği, Kudüs'te yeni yerleşim yerleri kurulmasına en çok karşı çıkan Filistinli liderlerden biri olarak tanınıyor.

Palinfo