Selahaddin Eyyubi: ABD, İslam Emirliği'nin direnişi nedeniyle Afganistan'dan ayrıldı

Kabil Emniyet Müdürü Selahaddin Eyyubi basına verdiği demeçti, Afganistan'da İslam Emirliği'nin mücadelesi olmasaydı ABD'nin ülkeyi terk etmeyeceğini söyledi.

Selahaddin Eyyubi: ABD, İslam Emirliği'nin direnişi nedeniyle Afganistan'dan ayrıldı

Selahaddin Eyyubi, ABD'nin çekilmesi ve Afganistan'ın devralınması konusunda bir anlaşma olmadığını da sözlerine ekledi.

Kabil Polis Şefi ayrıca şunları söyledi: "Bu apaçık bir şey, açıklamaya gerek yok. Herkes biliyor ki, eğer güç olmasaydı, ABD buradan (Afganistan) ayrılmazdı. ABD'nin tüm Orta Asya için uğursuz planları vardı."

İslam Emirliği'nin bu üst düzey yetkilisi ayrıca ABD'nin DEAŞ'ı Müslümanlar arasında ayrılık yaratmak için var ettiğini ve bu örgütü bölge ülkelerinde, özellikle Afganistan'da desteklediğini söyledi.

Selahaddin Eyyubi, "DEAŞ Amerikalılar tarafından eğitildi ve Müslümanlar arasında ayrılık çıkarmak için DEAŞ'ı kurdular" dedi.

Röportajda ayrıca İslam Emirliği'nin zaferinin ardından Ahmed Mesud ile temas halinde oldukları ancak Ahmed Mesud ile müzakere girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Eyyübi, tüm eski hükümet yetkililerinin ülkelerine dönmeleri ve yaşadıkları zorlukları diyalog yoluyla İslam Emirliği yetkilileriyle paylaşmaları çağrısında bulundu.

"Bizim onlara mesajımız, müzakerelerle gelmeleri, eğer bir sorunları varsa bunu diyalog ve uzlaşma yoluyla çözmeleri."

Selahaddin Eyyubi, 15 Ağustos 2021'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giren ilk kişiler arasında yer alan İslam Emirliği'nin üst düzey komutanlarından biridir.

Tolonews