Bangladeş'te Cumhurbaşkanı Şahabuddin parlamentoyu feshetti

Bangladeş'te yaşanan halk devriminin ardından yeni oluşturulacak hükümet için adımlar atılıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin devrik hükümetin feshedilmesini kararlaştırdı.

Bangladeş'te Cumhurbaşkanı Şahabuddin parlamentoyu feshetti

Banladeş Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ""Parlamentoyu feshetme kararı, cumhurbaşkanının üç genelkurmay başkanı, farklı siyasi parti liderleri, sivil toplum temsilcileri ve Ayrımcılık Karşıtı Öğrenci Hareketi liderleriyle yaptığı görüşmelerin ardından alındı" ifadeleri kullanıldı.

Ülke Anayasasına göre, milletvekili genel seçimi, meclisin feshedilmesinden önceki doksan gün içinde görev süresinin dolması nedeniyle feshedilmesi halinde ise fesih süresinin sona ermesinden başka bir nedenle fesih halinde, fesihten sonraki doksan gün içinde yapılıyor.

HASİNA ÜLKEDEN KAÇMIŞTI

1 Temmuz'da başlayan protestolar, ülke genelinde büyük bir halk hareketine dönüştü. Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, Hindistan'a kaçtı.

Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, bugün Hindistan'a kaçtı.Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa ettiği ve askeri helikopterle ülkeden kaçtığı bildirildi.