‘Şehid Sacit yakında şehid olacağını hissetmişti’

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığındaki mescitte namaz kıldığı esnada şehid edilen İl Sekreteri Sacit Pişgin'in dava arkadaşı Hüseyin Bedir, şehid ile 2 saat önce kurduğu diyaloğu anlattı.

‘Şehid Sacit yakında şehid olacağını hissetmişti’

Şehit Sacit Pişgin'i anlatan yakın arkadaşları, Pişgin'in hayatını İslam davasına hizmet için adadığını, gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için büyük bir mücadele verdiğini anlattı.

Şehid Sacit Pişgin'in komşusu Muhammed Altunkaynak, şehidin simasının, sözlerinin kendilerini etkilediğini söyledi.

"Daha 15 yaşlarındayken Sacit ağabey bizleri camiye, derneğe davet ediyordu." diyen Altunkaya şunları söyledi:

Muhammed Altunkaynak

Muhammed Altunkaynak

"Gençlerin kötü yola düşmemesi için bize nasihat ederdi. Bizi zaman zaman evine davet ederdi, bu davetlerle tanıştık. Kendisini ilk gördüğümüzde duruşu, siması bizi etkiledi. Kendisi çok kitap okurdu ve okumayı severdi. Sacit ağabeyin sözleri bizleri çok etkilerdi ve bir defasında şunu söyledi, "Kulağınıza küpe olsun, kendinizi hak ile meşgul etmezseniz batıl sizi işgal eder" yani bu sözü sürekli bize hatırlatıyordu. Bizi her gördüğünde tebessüm ederdi, mütebessimdi. Biz onu gördüğümüzde sevinirdik."

Şehit Sacit Pişgin ile son saatlerini geçiren Hüseyin Bedir ise şehidin fedakar ve samimi sözleri ile anlatılabildiğini söyledi.

Hüseyin Bedir

Hüseyin Bedir

Bedir, "Şehidimizin hemşerisiyim. Sacit ağabey beni çok seviyordu, hemşeri olduğumuz için bana sürekli Arapça olarak "Hüseynim Hüseynim benim nefesim seninle çıkıyor" anlamına gelen cümle ile hitap ederdi ve sürekli olarak bir baba şefkatiyle gurbette olduğum için bir eksiğim olduğunda ilk o yardımıma koşardı. Sacit ağabeyi iki kelime ile anlatmak isterim, "fedakar ve samimi" gerçekten çok samimi bir arkadaşımızdı." dedi.

Son saatlerinde şehadetini hissettiği cümleler ile ifade ettiğini anlatan Bedir, "Şehid Sacit ağabeyin şehadetinden 2 saat önce öğle yemeğinde bir araya geldik, yemek yediğimiz sırada dedim ki, "Sacit ağabey bak Youtube kanalına çıkıyorsun artık ünlü biri olacaksın kendine bir takım elbise al, yanına bir adam al." Sacit ağabey kaşığını tabağa bıraktı ve gözlüklerinin üstünden bana baktı "koçum" dedi, "dünya gereksiz, yakında şehit olup gideceğim" dedi. Allah şehadetini kabul etsin, gerçekten de umduğu gibi oldu, hissetti yani şehadeti. Zaten şehidler şehadet gelmeden önce hem mekanlarını görüyordu birebir şahit oldum hem de yaşayışları ile bize bunu kavratıyorlardı. Biz sonuna kadar şahidiz, Rabbimde şehadetini dergahında makbul eylesin." ifadelerini kullansın.

İLKHA