Şehid İsmail Heniyye Camii'nin temelleri atıldı

Umut Kervanı tarafından başlatılan proje kapsamında hayırseverlerin bağışladığı hisselerle yapılması planlanan Şehit İsmail Heniyye Camii'nin temelleri Uganda'da atıldı.

Şehid İsmail Heniyye Camii'nin temelleri atıldı

Bir dizi yardım çalışması yapmak ve çeşitli projeleri hayata geçirmek için Uganda'da bulunan Umut Kervanı ekibi, projelerinden biri olan Şehit İsmail Heniyye Camii'nin temellerini yerel halkın katılımıyla dualarla attı.

Projesi büyütülerek devam ediyor

Öncelikle yalnızca bir cami olarak inşa edilmesi planlanan ve yapımı için gerekli paranın belli hisselere ayrıldığı projede için kısa sürede ciddi destek geldi.

Bölgedeki ihtiyacın daha fazla olduğunu yerinde gözlemleyen Umut Kervanı ekibi, halkın yoğun talebi üzerine projeyi büyütme kararı alarak camiye destek vermek isteyen hayırseverler için yeni hisse açtı.

Vakıf tarafından yapılması planlanan Şehit İsmail Heniyye Camii için belirlenen hisseler 3 gün içerisinde tükenmişti.

Şehit İsmail Heniyye Camii için hisseler yeniden açıldı

Temeli atılan cami projesi ile ilgili konuşan Umut Kervan Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, "Afrika'da ki Şehit İsmail Heniyye camisinin hisseleri dolmuştu. Burada daha büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu görünce fikrimizi değiştirdik. Burası Müslümanların yoğun olduğu bir bölge olmasından dolayı projede 100 m2 olarak belirlenen camiyi 150 m2'ye çıkardık. Onun için 30-40 hissemiz daha olacak. Bu konuda bize katkıda bulunacak kardeşlerimiz olursa onların da hisselerine talibiz. Temelini attığımı camimizi kısa süre içerisinde tamamlayıp açılışını gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.