Şehid edilen Mısırlı askerin son paylaşımı: ‘Ya Rabbi, Gazze'de tam bir sükûnet sağla’

Mısırlı şehid asker Abdullah Ramazan Hacı , ilk paylaşımda, ‘Kalp hüzünlü, gözler yaşlı ve biz senin ıstırabınla üzülüyoruz ey Gazze. Gazze ıstırap içinde; dünya sağır, dilsiz ve kör’; ikinci ve son gönderide ise ‘Ya Rabbi, Gazze'de tam bir sükûnet sağla’ ifadesi yer alıyor.

Şehid edilen Mısırlı askerin son paylaşımı: ‘Ya Rabbi, Gazze'de tam bir sükûnet sağla’

Mısırlı yetkililer bir askerlerinin Refah Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen çatışmada İşgalci İsrail askerlerinin kurşunuyla öldürülmesi olayını soruşturmaya devam ederken, Mısırlılar henüz 22 yaşında olan ve askerlik görevinin bitmesine sadece dört ay kala şehit olan genç askerin yasını tutuyor.

Mısırlı yetkililer merhum askerin kimliğine ilişkin herhangi bir detay vermezken, sosyal medya platformları, Facebook sayfası üzerinden son paylaşımlarıyla birlikte asker hakkında yaygın bir bilgi dolaşımına tanık oldu.

İsmi Abdullah Ramazan Hacı olan ve el-Feyyum vilayetinin el-Acemiyyin köyünde doğan merhum Mısırlı askerin Facebook sayfasında, Haziran 2023'te yayınlanan ve Mısır'ın kuzeyindeki Refah'ta bulunduğuna atıfta bulunan asker kıyafetli bir fotoğrafı ve Gazze'deki olaylarla ilgili 7 Şubat'ta yazılmış iki gönderi yer alıyor.

İlk paylaşımda, ‘Kalp hüzünlü, gözler yaşlı ve biz senin ıstırabınla üzülüyoruz ey Gazze. Gazze ıstırap içinde; dünya sağır, dilsiz ve kör’; ikinci ve son gönderide ise ‘Ya Rabbi, Gazze'de tam bir sükûnet sağla’ ifadesi yer alıyor.

Sınır olayının duyurulması ve merhum Mısırlı askerin sosyal medya hesabının bulunmasıyla birlikte, söz konusu iki paylaşımın etkileşimi arttı. İlk paylaşımda 19 binden fazla, ikinci paylaşımda 26 binden fazla etkileşim kaydedildi. 5 binden fazla yorum ve 6 binden fazla paylaşım yapıldı. Gönderilere yapılan yorumlar arasında, onun bir kahraman olarak tanınması çağrıları ve taziye dilekleri yer aldı.

Abdullah Ramazan ortaokul mezunu. Mısır medyasına göre, Eylül 2022'de Sınır Muhafızları'na katıldı ve yaklaşık dört ay sonra Eylül ayında hizmetini tamamlayacaktı. Üç kardeşin (iki erkek ve bir kız) en büyüğü olan Abdullah Ramazan’ın yakınları dün sabah düzenlenen cenaze töreninde, askerlik hizmetini tamamladıktan sonra evlenmeye hazırlandığını söyledi.

Mısırlı parlamenter Feridi el-Beyadi yaptığı açıklamada, Mısırlı askerin öldürülmesinin “İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ndeki masum insanlara karşı işlediği suçlar nedeniyle Mısırlıların içinde bulunduğu gerginlik ve öfke durumunu daha da kötüleştirdiğini” söyledi.

Birçok tanınmış isim Mısırlı askerin şehid edilmesine tepki gösterdi. Gazeteci Amr Edib olayla ilgili olarak X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Şehid, Allah'ın ve tüm Mısırlıların sevgilisidir. Ateşe ateşle karşılık verin. Sınırları korumak en onurlu görevdir. Vatani görevini tamamlamasına az bir süre kala şehit oldu. Kaderinde şehit bir kahraman olmak vardı” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ahmed Musa ise dün X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, “el-Acemiyyin köyünün oğlu kahraman şehit Abdullah Ramazan'a Allah rahmet etsin... Kahramanı uğurlamak için düzenlenen görkemli cenaze törenine tüm el-Feyyum halkı katıldı” ifadeleri yer aldı.

Milletvekili Mustafa Bekri de X platformunda yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturmaların beklenmesi çağrısında bulunarak, “Siyonist katiller, Mısır'ın büyük ordusunun Mısır'ın ulusal güvenliğini tehlikeye atma cüretini gösteren herkesi caydırabilecek güçte olduğunu anlamalıdır” ifadesini kullandı.

Şarku'l Avsat