Şehid Abdusselam İrdem'in annesi vefat etti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde öğrenciyken gözaltına alınan ve günlerce gördüğü vahşi işkenceler sonucunda katledilen merhum Abdusselam İrdem'in annesi Meryem İrdem, ahirete irtihal etti.

1990'lı yıllarda Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda şehid edilen Abdusselam İrdem'in annesi Meryem İrdem (84) vefat etti.

Karaköprü ilçesindeki evinde sabah namazı kıldıktan sonra vefat eden İrdem'in cenazesi, Şehid Abdusselam'ın kabrinin bulunduğu Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Hekîce) kırsal mahallesinde yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Merhum Abdusselam'ın babası İbrahim İrdem (88) de 29 Ekim 2020 tarihinde vefat etmişti.

Şehid Abdusselam İrdem kimdir?

Şehid Abdusselam, 1972 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu memleketinde tamamladıktan sonra liseyi Diyarbakır Fatih lisesinde okuyan Şehid Abdusselam, Diyarbakır Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünü kazandı. Üniversite yıllarda yaptığı İslami çalışmalar ve fedakarlığı ile dava arkadaşlarının gönlünde yer eden Şehit Abdusselam, 1993 yılında dönemin karanlık yapıları tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda katledilen Abdusselam İrdem, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Hekîce) köyünde defnedildi.

İLKHA