Sağlam: Mursi, bir liderin emperyalizme karşı nasıl durması gerektiğini gösterdi

​Fatih Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Muhammed Mursi, İslam dünyasında bir liderin emperyalizme karşı nasıl durması gerektiğini gösteren numune şahsiyetlerden birisiydi." dedi.

Sağlam: Mursi, bir liderin emperyalizme karşı nasıl durması gerektiğini gösterdi
Sağlam: Mursi, bir liderin emperyalizme karşı nasıl durması gerektiğini gösterdi

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehadeti nedeniyle İstanbul İl Müftülüğü tarafından Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr.Hasan Kamil Yılmaz tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı için, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan yardımcıları Abdullah Aslan, Mehmet Eşin, AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve çok sayıda vatandaş cami avlusunda hazır bulundu.

Kılınan namazın ardından konuşan Prof. Dr.Hasan Kamil Yılmaz, "Bugün gerçekten hüzünlüyüz. Duygu yüklüyüz. Kardeş Mısır cumhuriyetinin başında seçilmiş bir devlet reisi olarak görev yapmaktayken askeri bir darbe ile makamından uzaklaştırılan ve birçok şehid vererek hapse atılan, zulme maruz bırakılan değerli büyüğümüzün, Muhammed Mursi’nin şehadetle Rabbine kavuşmasının hüznünü birlikte yaşıyoruz." dedi.

"Muhammed Mursi numune şahsiyetlerden birisiydi"

Cenaze namazı sonrası İLKHA'ya konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Muhammed Mursi'nin yaşantısıyla, mücadelesiyle ve ölümüyle büyük bir örneklik teşkil ettiğini vurguladı.

Sağlam, "Muhammed Mursi, İslam dünyasında bir liderin, bir devlet başkanının nasıl mücadele etmesi gerektiğini, nasıl direnmesi gerektiğini, emperyalizme karşı nasıl durması gerektiğini gösteren numune şahsiyetlerden birisiydi. Belki bugün insanlık bir Muhammed Mursi’yi kaybetti ama Muhammed Mursi bu mücadelenin karşılığında inşallah cenneti almıştır. Önemli olan Muhammed Mursi gibi direnen, onun gibi halkına hizmet etme mücadelesi verirken şehid olan liderlerin göstereceği örnekliktir. Biz Muhammed Mursi’nin bu noktada dünyaya güzel bir örneklik teşkil ettiğini görüyoruz. İnşallah bu tür örneklikler devam edecektir. Bu bir semboldür. Mısır, Hasan el Benna, Abdulkadir Udeh, Şehid Seyyid Kutup’un ardından yeni bir sembol kazandı. İnşallah bu sembollerin oluşturduğu örneklikle İslam dünyasının birleşmesi, izzetlice direnmesi ve bu direnişle zafere ulaşması için bir başlangıç olacaktır." dedi.

"Bunun bir cinayet olduğunu düşünüyoruz"

Muhammed Mursi’nin mahkemede şehid olmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Sağlam, "Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda şehid olması da bize bazı şeyleri düşündürüyor. Birkaç gün öncesinden ailesinin yaptığı bir açıklama vardı. Şehidin yavaş yavaş zehirlendiği yönünde haberler vardı. Mahkeme salonunda bu şekilde şehid olması bu konudaki ihtimalleri arttırıyor. Bunun bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun mutlaka açıklığa kavuşması gerekiyor. Mursi, belki dünyada kukla yönetimlerinin oluşturduğu mahkemelerde hayatını Rabbine teslim etmiştir ama öbür taraftan bir mahkeme-i kübra var. Burada yapılan zulümlerin karşılığı mutlaka görülecektir. Bunun bu şekilde bilinmesi gerekir." diye konuştu.

Sağlam, İhvan-ı Müslimin’in Genel Sekreteri Muhammed Hüseyin ve Türkiye temsilcisi Mithad el Haddad’a taziyelerini sundu.

İLKHA