Rusya: Suriye Zirvesi bazı ortakların hazır olmaması nedeniyle ertelendi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının katılacağı dörtlü görüşmenin neden ertelendiğini açıkladı.

Rusya: Suriye Zirvesi bazı ortakların hazır olmaması nedeniyle ertelendi

Rus basınına konuşan Bogdanov, Ankara-Şam ilişkilerinin normalleştirilmesi için Rusya, Türkiye, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcılarının mart ortasında yapılması planlanan görüşmesinin neden ertelendiğini açıkladı.

Dörtlü görüşmenin Moskova'nın talebinden ziyade bazı ortakların hazır olmaması nedeniyle ertelendiğini Bogdanov, henüz tarihin belirlenmediğini ancak yakında yapılacağını umduğunu ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Moskova’da yapılması planlanan Rusya, Türkiye, İran ve Esed rejiminin katılacağı dörtlü görüşmenin ertelenmesine ilişkin soruya, “Ruslar ‘biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim’ dediler. Ama Suriye rejimi oradaydı, belki ortak karar vermişlerdir. Daha sonra ‘ileride yapacağız’ dediler, biz de ‘tamam’ dedik.” ifadelerini kullanmıştı.