Rusya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye-Rusya ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı 'Rusya-Türkiye ilişkileri birçok testten başarıyla geçti. Birçok alanda emin adımlarla stratejik ortaklık düzeyine çıkıyor, bölgesel istikrarı ve güvenliği güçlendirmede önemli bir faktör' açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye-Rusya ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin tarihinin çok daha eski ve 500 yıldan fazla olduğu hatırlatıldı.

Diplomatik ilişki kurulmasının 100. yıl dönümünün Rus ve Osmanlı imparatorluklarının dağılmasından sonra ikili ilişkilerin gelişmesinde yeni bir aşama olduğu kaydedilen açıklamada, "Türkiye halkının yabancı işgalcilere karşı mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hükümeti’ni dünyada ilk Sovyet Rusyası tanıdı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Geçtiğimiz yüzyıl boyunca, iyi komşuluk, karşılıklı yarar çerçevesinde iş birliği ve birbirlerinin çıkarlarına saygı temeline dayanan Rusya-Türkiye ilişkileri birçok testten başarıyla geçti. Bugün bu ilişkiler yükselişte, birçok alanda emin adımlarla stratejik ortaklık düzeyine çıkıyor, bölgesel istikrarı ve güvenliği güçlendirmede önemli bir faktör. Bu önemli yıl dönümünde Türkiyeli ortaklarımızı tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

AA