Rusya: ABD gibi devlet seviyesinde haydutluk yapmıyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin siber saldırı iddialarını reddederek, "ABD ve Batı'nın aksine Rusya, devlet seviyesinde haydutluk yapmıyor." dedi.

Rusya: ABD gibi devlet seviyesinde haydutluk yapmıyoruz

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş, 27'nci gününe girdi.

Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonuna karşı sessiz kalan ABD, bildik suçlamalarına yapmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle ABD'nin kritik altyapılarına siber saldırı düzenleyebileceği sözlerine Rusya'dan çok sert yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Batı yaptırımlarına karşılık olarak siber saldırı hazırlığında olduğumuza ilişkin iddiaları reddediyoruz." dedi.

Peskov, "ABD dahil birçok Batılı ülkenin aksine Rusya, devlet seviyesinde haydutluk yapmıyor" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELER YAVAŞ İLERLİYOR"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakereler ile ilgili son duruma ilişkin yeni bir bilgilendirme yaptı.

Peskov, "Ukrayna heyeti ile müzakere yavaş daha dar kapsamlı ilerliyor." dedi. Peskov ayrıca, Moskova olarak taleplerinin detaylarını kamuoyuyla paylaşmayacaklarını söyledi.

Ukrayna ve Rusya arasında görüşmelerin sürdüğünü belirten Peskov, Ukrayna'dan daha aktif ve sağlam olmalarını istediklerini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, uygulanan ekonomik yaptırımlara misilleme olarak Rusya'nın ABD'nin kritik altyapılarına siber saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Biden, "Yönetimim, kritik altyapılara yönelik siber saldırıları püskürtmek, engellemek ve gerekirse bunlara karşılık vermek için elindeki her aracı kullanacaktır." ifadesini kullanmıştı.