Reisi ve Putin Moskova'da bir araya geldi

Moskova’ya giden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede, İran'ın nükleer anlaşması başta olmak üzere ikili ilişkileri ele alındı.

Reisi ve Putin Moskova'da bir araya geldi

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Moskova’ya giden Reisi, Putin ile bir araya geldi.

Rusya ile İran’ın uluslararası alanda da yakın iş birliği yaptığına dikkat çeken Putin, İran ve Rusya'nın desteğinin "Suriye topraklarındaki terörizm tehditlerini aşmaya yardımcı olduğunu" söyledi.

Putin, İran ile Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) arasında uzun vadeli, serbest ticaret alanı oluşturmak için aktif olarak çalışıldığını dile getirerek, İran nükleer anlaşması konusunda Reisi’nin pozisyonunu öğrenmek istediğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'de yaptığı açıklamada, "İran'ın dış politikada komşular başta olmak üzere tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmayı istediğini dile getirerek, Rusya ile de ilişkilerin genişletilmesinden ve stratejik ilişkiler kurmaktan yana olduklarını belirtti.

Reisi, "Stratejik ortaklık belgeleri, 20 yıllık ilişkilerin ufkunu belirleyebilir. Rusya ile ticari ilişkilerimizin hacmini artırmak istiyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapacağız." ifadelerinde bulundu.

İran’a yönelik yaptırımları kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Reisi, yaptırım tehditlerinin İran'ın ilerlemesini engellemeyeceğini kaydetti.