Radikal Hinduların Müslümanlara yönelik saldırıları artıyor

Hindistan’nın şehirlerinden birinde aşırılık yanlısı radikal hindular tarafından birkaç Müslümanın şehid edilmesinin ardından şehirdeki Müslüman azınlık şiddetin devam etmesi konusunda kaygılı.

Radikal Hinduların Müslümanlara yönelik saldırıları artıyor

El-Cezire’ye göre, Müslümanların durumu hakkında Lakreva gazetesi “Kuzey Hindistan’daki Valdvani şehrinin Müslümanları hâlâ şokta ve Hindu çoğunluk ile barış içinde bir arada yaşamaya geri dönmeyi umuyorlar. Bu durum, üç ay önce bir caminin yıkılmasının ardından çıkan olayların bastırılması sırasında bölgedeki 6 Müslümanın öldürülmesiyle ortaya çıktı.” diye yazdı.

Gazete haberinde, şehirdeki olaylar nedeniyle bölgede Müslümanların evleri ve mülklerinin ciddi şekilde zarar gördüğünden bahsedildi.

Bölgedeki Müslümanların geçmişte Hindularla herhangi bir sorun yaşamadıkları, hatta dini bayramları birbirleriyle kutladıkları söyleniyor.

Şiddet olayları Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletindeki 1 milyon nüfuslu Halduni şehrinde buldozerlerin, yetkililerin yasa dışı inşa edildiğini söylediği Banbulpura’daki bir cami ve Kur’an okulunu yıkmasıyla meydana geldi.

Müslümanlardan oluşan büyük bir kalabalık, polis eşliğindeki yıkım araçlarına taş attılar. Bir polis karakolu yakıldı, 6 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Halduni’den Müslümanların sürülmesi politikası BJP üyesi olan Uttarakhand İcra Kurulu Başkanı liderliğindeki yerel yetkililer tarafından güçlü bir şekilde desteklenmeye devam ediyor.

Bu parti, organize eylemlere başvurmadan Hindistan’daki türbeleri ve İslam merkezlerini yok ediyor.