Provokasyonda ısrar ediyor: Yine Kur'an-ı Kerim yaktı

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri, İslam düşmanı Rasmus Paludan provakatif eylemini Danimarka'ya taşıdı. Tarnby kentinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakarak sosyal medyada yayımlayan Paludan'ın İsveç'te yaptığı provakasyon sonrası başlayan ve yaklaşık bir haftadır devam eden protestolarda 100’den fazla polis aracı ateşe verildi, onlarca kişi de yaralandı.

Provokasyonda ısrar ediyor: Yine Kur'an-ı Kerim yaktı

İsveç'in çeşitli şehirlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakarak Müslümanları provoke eden Paludan, provokasyonlarını Danimarka'ya taşıdı.

Tarnby kentinde Müslümanların yoğun yaşadığı Sneserevej Mahallesi'nde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, İsveç polisinin kendisini koruyamadığını ve Danimarka polisinin kendisini hakkıyla koruyabildiğini göstermek için eylemi yaptığını belirtti.

Polis şeridinin çevrildiği alanda Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'ı yaklaşık 30 polis korurken, Danimarka İstihbarat Teşkilatı'ndan (PET) 7 sivil polis de yakın koruma sağladı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunu protestolarda çok sayıda yaralı var

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın İsveç'in çeşitli kentlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmasına tepkiler devam ediyor.

Ülkenin Expressen gazetesinin haberinde, Norrköpin'de Paludan'ı protesto eden bir grup göstericinin polise taşlarla saldırdığı, polisin açtığı ateş sonucu 3 göstericinin yaralandığı ifade edildi.

İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu

Norköping polisinden yapılan açıklamada, polislere saldıran göstericilerin durdurulması için havaya ateş edildiği, bu sırada birkaç kişinin yaralandığı savunuldu. Yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

Paludan, İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Bu bölgelerde çıkan isyanlarda 125 polis aracı hasar görmüş, 34 polis yaralanmış, 13 kişi de gözaltına alınmıştı.

İslam dünyasından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunda bulunuyor.