Pigmeler'in İslamiyet'le tanışması

5 bin yıl sonra gerçekleşen mucize! Balta girmemiş ormanların derinliklerinde, gözlerden ırak yaşam sürdüren Kamerunlu Pigmeler binlerce yıl sonra dinle tanıştılar.

Pigmeler'in İslamiyet'le tanışması
Pigmeler'in İslamiyet'le tanışması

Afrika’nın en eski yerlilerinden olan Pigmeler ; Kamerun ormanlarında ,Kribi şehrine 30 km uzaklıktaki Makure-1 köyünde yaşıyorlar.

2004 yılında bir grup Katarlı din adamının tebliğ faaliyetleri ile İslamiyet’le tanışan bu köyde ilk Müslüman olan kişi Bikoulon İbrahim. Ardından da STK’lar vesilesiyle tüm köy halkı İslam’la müşerref oluyorlar.

Kabile Şefi Haruna Fouer sevincini şöyle dile getiriyor :

Hiçbir dinden haberimiz yoktu. İslam’ı seçmek zor gelmedi. Bizim gibi ormanda yaşayan bir kabile için İslamiyet ile tanışmak bir mucize.

Pigmeler tarımdan ziyade hayvancılıkla uğraşıp başlıca av hayvanları domuz, maymun, antiloplardan oluşurken Müslüman Pigme halkı içkiden ve domuzdan da uzak duruyor.

Köy halkından Abdullah Gounde Müslüman olanlardan sadece birisi ve o kendi sürecini şöyle özetliyor:

Müslüman olduktan sonra hayatımda çok şey değişti. Artık bir yaratıcı olduğuna inanıyorum ve ona göre davranıyorum. İçki içmiyorum, domuz eti yemiyorum, temiz giyiniyorum.

Köy halkının genç kızlarından Baba Cemile’nin ise tüm İslam âlemine önrmli bir mesajı var:

Diğer Müslümanlardan rica ediyorum, lütfen bizi ihmal etmeyin ve İslamiyet’i daha iyi öğrenmemiz için bize yardım edin. Herkesin burada sorumluluğu bulunuyor.

12 yaşındaki Bilal Fouer ise Müslüman olduktan sonra yaptığı işlerden lezzet almaya başladığını, gittiği her yerde Allah’ın yanında olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden Allah’a ibadet etmekten çok mutlu olduğunu belirtiyor.