Peygamberimize hakaret eden Profesör müsveddesine idam cezası

Pakistan’da Cüneyd Hafız (33) adlı aşağılık profesör Peygamberimize, ailesine ve dine hakaret ettği için idam cezasına çarptırıldı.

Peygamberimize hakaret eden Profesör müsveddesine idam cezası

Amerika'da özel burs ile iki yıl edebiyat eğitimi görüp Amerikan kültürü ile yetişmiş olan Pakistanlı Cüneyd Hafız (33) adlı profesör müsveddesi Peygamberimize ve eşlerine hakaret ettiği için idam cezasına çarptırıldı.

Misafir öğretim üyesi olarak çalıştığı BZU Üniversitesinde İslami öğrenci gruplarına karşı mücadelesi ile biliniyordu. Kendisi gibi batılı düşünce tarzını benimsemiş kişilerle kurduğu facebook sayfasında İslamın kutsallarına hakaretler savuruyordu.

İdam kararını Pencap bölgesine bağlı Multan kentindeki bir mahkeme verdi. Cüneyd Hafız Facebook paylaşımlarında Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'e karşı aşağılayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Mart 2013'te tutuklanmıştı. Avukatı Esad Cemal kararı temyize götüreceklerini söyledi.

Mahkemede hükümeti temsil eden avukatlardan Azim Şadri kararı takdir ettiğini söylerken Ayraz Ali de kararın "doğruluğun ve haklılığın bir zaferi" olduğunu belirtti. Uluslararası örgütlerin baskısına karşı mahkeme kararından geri adım atmadı.

Cüneyd Hafız'ın avukatılığını daha önce yapan Raşid Rahman 2014 yılında ofisinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Pakistan'da, Kur'an ya da Peygamberimize hakaret etmek, ömür boyu hapis ya da ölüm cezasıyla sonuçlanabilecek hassas bir konudur.

Pakistan'da dine hakaret suçlamasıyla idam cezası alan ve cezasının infazını bekleyen yaklaşık 40 kişi bulunuyor.

Newsweekpakistan