Afganistan 6 ayda 700 IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı

Afganistan 6 ayda 700 IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı, yakalananların çoğunun yabancı olduğu bildirildi.

Afganistan 6 ayda 700 IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı

Afganistan hükümeti, son altı ayda ülkenin doğusunda yaklaşık 700 IŞİD üyesini ve ailelerini yakaladığını ve çembere aldığını açıkladı.

Afgan istihbarat servisi, çoğu yabancı ülke vatandaşı olan en az 75 ve 159 çocuğun gözaltında olduğunu bildirdi. Ancak Afgan hükümetinin bahsettiği hapisteki kişilerin IŞİD üyesi olup olmadığı konusunda bağımsız kaynakların bir teyidi bulunmuyor.

İstihbarat yetkilileri IŞİD üyesi olduğu öne sürülen şüphelilerin çoğunun Pakistan, Ürdün ve Orta Asya ülkelerinden olduğunu kaydetti. Afgan yetkililer yakalananlar arasında 277 yabancı olduğunu söyledi.

Son 10 yılda 6 bin 500 çocuk öldü, 15 bini yaralandı

On yıllardır savaşların esiri olan Afganistan, dünyada en çok patlamamış mayın ve bomba barındıran ülkelerden biri. Ülkede son 10 yılda 6 bin 500 çocuk öldü, 15 bini yaralandı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre Afgan topraklarında bulunan mayın ve bombalar yüzünden her ay ortalama 150 kişi hayatını kaybediyor. Fakat durumun en üzücü yanı ise, ölen veya yaralanan her 10 kişiden 8'inin çocuk olması. Bunun sebebi de bazı mayınların oyuncaklara benzemesi.

Euronews