Peygamber Sevdalılarından Peygamber düşmanlığına sert tepki

Peygamber Sevdalıları Vakfı, yaptığı yazılı açıklamada, İslam düşmanı Charlie Hebdo Dergisinin Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararına sert tepki gösterdi.

Peygamber Sevdalılarından Peygamber düşmanlığına sert tepki

Müslümanların kutsal değerlerinin İslam düşmanları tarafından saldırı altında olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı, İslam düşmanları ve yerli işbirlikçilerin ‘düşünce özgürlüğü!’ adı altında İslam’ı ve Müslümanları, İslam’ın peygamberini ve kutsal kitabını Müslümanların gözlerinin içine bakarak onlarla alay edercesine aşağıladıklarını söyledi.

İslam’a, Kur’an-a ve Aziz Peygambere yönelik bu iğrenç saldırı ve hakaretlerin yeni olmadığını, planlı bir proje olduğuna dikkat çeken Peygamber Sevdalıları, Müslümanların ne pahasına olursa olsun tüm güçleriyle Peygamberlerine sahip çıkmazlarsa alçakça saldırıların artarak devam edeceğine işaret etti.

Müslümanların artık bu tür saldırılar karşısında seslerini yükseltip vahdet içerisinde hareket etmesi ve tüm güçleriyle İslam’a ve Peygambere sahip çıkması gerektiğini belirten Vakıf, ümmet olarak zillet ve hezimetten kurtulmanın vaktinin geldiğini kaydetti.

“Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve Allah'ın koyduğu sınırları aşarsa Allah onu da ebedî kalacağı cehennem ateşine koyar. Onun için alçaltıcı bir azab vardır.” (Nisa-14) "Peygamber, mü'minlere kendi öz nefislerinden, canlarından, birbirlerinden daha yakındır, daha ileridir." (Ahzab-6) ayet-i kerimeyle başlanılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Toprağın suya hayat vermesinden önemli, gecenin gündüzü aramasından kıymetli ve kışın bahara özlem duymasından da öte İnsanlık, Hazreti Peygamberin (sallallahu aleyhi ve sellem) yüce ahlakına ihtiyaç duymaktadır. Allah'ın Resul'ü Müslümanların kutsalıdır. Müslümanlar bu yüce değer uğruna, gereken her türlü bedeli ödemeyi borç bilirler.”

“Her yolla, İslam’a ve onun yüce Peygamberine saldırıyorlar”

En kutsal değerlerinin saldırı altında olduğu ifade edilen açıklamada, “Gün yok ki değerlerimize, dinimize, peygamberimize ve kutsallarımıza yeni bir saldırı yapılmasın. İslam düşmanları ve onların uşakları olan yerli işbirlikçiler İslam’ı ve Müslümanları, İslam’ın peygamberini ve kutsal kitabını adeta Müslümanların gözlerinin içine bakarak onlarla alay edercesine aşağılıyorlar. Bunun için sinema filmleri, romanlar, karikatürler ve diğer tüm yazılı ve görsel araçlarla sanat veya düşünce özgürlüğü adı altında her yolla, İslam’a ve onun yüce peygamberine saldırıyorlar.” denildi.

“Hadsizlik yeniden sergilendi”

Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yönelik hadsizliği yeniden sergilediği vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Allah’ı (celle celaluhu) gazaba getiren bu alçakça saldırılardan biri de geçen gün, İslam ümmetinin cılız tepkileri arasında Fransa’da yaşandı. Fransa devletinin, bizzat Cumhurbaşkanının koruması altında olan ve Paris’te yayın yapan Charlie Hebdo adlı aşağılık dergi Ocak 2015’te yaptığı hadsizliği yeniden sergiledi. Peygamberimizi aşağılayan, karikatürü yeniden yayınlayarak Müslümanlara adeta meydan okuyan bu alçak güruh ve dergi paçavrası, aynı aşağılayıcı tavrını devam ettirdi.”

“Bu iğrençliklerin arkasında Avrupa, Amerika ve siyonist işgal rejimi var”

İslam’a, Kur’an-a, Aziz Peygambere yönelik bu iğrenç saldırı ve hakaretlerin yeni olmadığı anımsatılan açıklamada, “Şeytani güçlerin süregelen planlı bir projesidir. Müslümanlar bütün varlıklarıyla ve imkânlarıyla, ne pahasına olursa olsun tüm güçleriyle Peygamberlerine sahip çıkmazlarsa bu hadsiz güruh saldırı ve alçaklıklarını sürdürmeye devam edeceklerdir. O zaman iş işten geçmiş olacak ve Müslümanların hiçbir kutsalı güvende olmayacaktır. Onların istediği de budur. Müslümanları kutsalsız bırakmak, değersizleştirmek ve böylece dünyada en hızlı yayılan din olan İslam’ın önünü kesmek hedefiyle sözde onu etkisiz hale getirmektir. Bu alçakça saldırılar Amerika, siyonist işgal rejimi ve Avrupa’sıyla barbar Batının, İslam ümmetine yönelik kişiliksizleştirme, aşağılama ve ötekileştirme projelerinin birer yansımasıdır. Bu iğrençliklerin arkasında bizzat Avrupa, Amerika ve siyonist işgal rejimi vardır.” denildi.

“Bu alçaklara karşı ne zaman sesimizi yükselteceğiz?”

Müslümanların suskunluğu, tepkisizliği, ürkekliği, dağınıklığı, zayıflığının şeytanın askerlerine cesaret verdiği belirtilen açıklamada şunları kaydedildi:

“Onların küstahlıklarını artırıyor. Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Peygamber aşkıyla yanıp tutuşan ey şerefli insanlar! Her gün sevgiyle andığımız, şerefli adı için salâvatlar getirdiğimiz, Allah’ın sevgilisi, Kâinatın Efendisi, canımız, ruhumuz olan yüce efendimize, Resulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem) terörist diyen, O’nu aşağılayan bu alçaklara karşı ne zaman sesimizi yükselteceğiz? Artık uyanmanın, toparlanmanın, öze dönmenin zamanı gelmiştir. Gücümüzü dağıtan, bizi zayıflatıp İslam düşmanları karşısında çaresiz bırakan, zillete düşüren dağınıklığı, tefrikaları bitirip vahdet içinde birleşmenin, kucaklaşmanın zamanı gelmiştir! Mezhepçiliğe, milliyetçiliğe ve birliğimizi tehlikeye atan her türlü sapkınlığa dur diyelim. Kucaklaşalım, birlik olalım, kenetlenelim. Muhammed Mustafa’nın düşmanlarına hep birlikte tüm ümmet olarak karşı duralım, zillet ve hezimetten kurtulalım.”

“Peygamberimize sahip çıkmalıyız”

Müslümanların tüm güçleriyle İslam’a ve Peygambere sahip çıkması gerektiğinin altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Feryatlarımızla yeri göğü inleterek İslam düşmanlarının, şeytanın taraftarlarının çirkin yüzüne karşı ‘Hazreti Muhammed Aleyhisselam sahipsiz değildir. Onun için milyonlarca can kendini fedaya hazırdır’ diye haykıralım. Her platformda aşağılık İslam düşmanlarının çirkin yüzlerini deşifre edip halklarımızı uyandıralım. Bizler, tıpkı Hazreti Ali gibi, Hazreti Ömer gibi, Hazreti Hamza gibi, Zeyd bin Desine gibi, Uhud ashabı gibi bütün gücümüzle dinimize, Peygamberimize sahip çıkmalı, gerektiği zaman bu uğurda canımızı ve malımızı feda etmekten çekinmemeliyiz. Şanı yüce Mevlamıza hamdolsun ki; İslam ümmeti ve coğrafyası kendi bağrından Ka’b b. Eşref’lere karşı Muhammed b. Mesleme’leri çıkarabilecek güç ve kudrete sahiptir.”

“Peygamberimize canımız pahasına sahip çıkacağız”

Zilletin asla kabul edilmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Muhammed Mustafa’ya kurban olmaya hazır milyonların varlığını ilan edip Muhammed Mustafa’nın yalnız olmadığını, sahipsiz olmadığını dünyaya haykıralım. Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Yeryüzündeki tek hak dinin temsilcisi olan ey şerefli Müslümanlar! Peygamber Sevdalıları olarak halkımıza ve tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; ‘Heyhat minez zille’ (Zillet bizden uzaktır.) Zilleti asla kabul etmeyeceğiz. Peygamber düşmanlarının saldırılarına asla boyun eğmeyeceğiz. Peygamberimize canımız pahasına sahip çıkacağız. O Yüce Rehberin yolunu asla bırakmayacağız. O’nun dostuna dost, düşmanına da düşman olacağız.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA