HÜDA PAR ve kanaat önderleri girişimiyle husumetli aileler barıştırıldı

​Mardin’de iki aşiret arasında yaşanan husumet, HÜDA PAR ve bölgedeki kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı.

HÜDA PAR ve kanaat önderleri girişimiyle husumetli aileler barıştırıldı

Mardin’in Dargeçit ilçesinin Kılavuz Mahallesinde, Şemer aşireti ile Kılavuz Arabî aşiret fertleri arasında yaşanan olayda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan acı olayın ardından harekete geçen HÜDA PAR Dargeçit İlçe Başkanlığı ve bölgedeki kanaat önderleri, her iki aşiret önderleri ile görüşerek Akçakale’de barış yemeği düzenlenmesini sağladı.

Barış yemeğine; HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın, HÜDA PAR Dargeçit İlçe Başkanı Abdurrahman Seyhan, Kılavuz Köyü İmamı Mehmet Şakir Arı, Kılavuz Köyü Muhtarı Emin Dilekçi, Her iki aşiretten; Mehmet Erkal, Abdulselam Muhammed,  Ahmet Nuaf Oğlu, El Şeyh Ammar El Hammadi, Mucehm El Heyal, Seyid Abdulğafor Şeyh İsa, Alseyid Ayiş Ebu Muhammed ve Hamza İsmail Almulhm katıldı.

Barış yemeğinin ardından her iki aşiretin ileri gelenleri birbirleriyle helalleşerek, barış ilan ettiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Her iki aşiret arasında meydana gelen bir kişinin hayatını kaybettiği üzücü olayın ardından fitne ateşinin büyümeden sona ermesi için HÜDA PAR ve bölge kanaat önderlerinin girişimiyle her iki aşiretin ileri gelenlerinin katıldığı barış yemeği ile husumet sona erdi. Böyle acı olayların bir daha yaşanmaması ümidiyle bu hayır işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA