Peygamber Sevdalıları Mevlid etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal etti

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da 11 Nisan Pazar günü "İnsanlığın Şifası Peygamber Sevdası" temasıyla düzenlemeyi planladıkları açık hava etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

Peygamber Sevdalıları Mevlid etkinliğini salgındaki artış nedeniyle iptal etti

Yapılması planlanan mevlit etkinliğinin iptaline ilişkin açıklamayı Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman okudu.

insanlığın, salgın musibeti nedeniyle büyük bir imtihan sürecinden geçtiğine dikkati çeken Adıyaman, "Bir yılı aşkın zamandır dünyanın birçok ülkesindeki milyonlarca insan, salgın hastalığa yakalandığı gibi; üç milyona yakın insan da hayatını kaybetti. Maalesef tüm çabalara rağmen salgın etkisini göstermeye devam ediyor. Birinci, ikinci derken üçüncü dalga da dünyayı etkisi altına alıyor." dedi.

"Son günlerde yeniden meydana gelen vaka artışları, kararımızı gözden geçirmemize sebep oldu"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bu süreçte insani sorumluluğun gereği hareket etmek zorunda olduklarını belirten Adıyaman, "Vakfımızın birincil hedefi, 21. yüzyıl insanlığına Peygamberimizi doğru şekilde tanıtmak, anlatmak ve O'nun gibi yaşamasını öğretmektir. Bu amaçla, farklı alanlarda faaliyet göstermekteyiz. Siyer yarışması ve Mevlid etkinlikleri ile bu doğrultuda yoğun çaba gösteriyoruz. Hiç şüphesiz etkinliklerimiz, milyonların her yıl sabırsızlıkla beklediği faaliyetlere dönüşmüş ve bir gelenek haline gelmiştir. Salgın sürecinde bu etkinliklerin sürdürülebilmesi için çevrimiçi (online)programlar düzenledik. Vaka sayılarındaki azalış, ülkenin kısmen normalleşmesi ve halkımız yoğun talebi doğrultusunda 2021 yılı "Peygamber'i anlama ve sünnetini yaşama" adlı, 'İnsanlığın Şifası Peygmber sevdası' temasıyla Mevlid etkinlğimizi düzenleme kararı almıştık. Bunun için, 11 Nisan'da Diyarbakır Newroz Parkı miting alanında kitlesel etkinlik yapmayı kararlaştırmıştık. Ancak son günlerde yeniden meydana gelen vaka artışları, bu kararımızı gözden geçirmemize sebep oldu." ifadelerini kullandı.

Vakfın, insanı önceleyen bir oluşum olduğuna vurgu yapan Adıyaman, "İnsan merkezli hareket ettiğimiz için iman ve sıhhat bizler için önceliktir. Dolayısıyla halkımızın bu anlamda yaşayabileceği sorunları öngörüp hareket etmek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Zira 'imandan sonra en büyük nimet sıhhattir' ve bizler nimetleri korumakla mükellefiz." şeklinde konuştu.

"Etkinliğimizi  vaka artışları nedeniyle iptal ediyoruz"

Adıyaman, "Üzüntüyle belirtmek isteriz ki, bu yıl düzenlemeyi planladığımız  "Peygamber'i anlama ve sünnetini yaşama"  adlı "İnsanlığın Şifası Peygamber sevdası" temalı Mevlid etkinliğimizi  son günlerde meydana gelen vaka artışları nedeniyle iptal ediyoruz. Yapılacak etkinlik, salgın hastalığın daha hızlı yayılmasına neden olabileceği için böyle bir karar aldık. Muhakkak ki sadece Türkiye değil, ülke dışından da katılımların olacağı öngörülen etkinlikte risk faktörünün büyümesi bizi böyle bir karar almaya sevk etti." diye belirtti.

Etkinliklerini çevirimiçi olarak düzenleyeceklerini belirten Adıyaman, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Ancak; İnsanlığın kurtuluşu için Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v)'ın getirdiği ilahi mesajın anlatılması, ümmet oluşumuz gereği bir araya gelme mecburiyetimiz, ifsad çalışmalarına karşın ıslah ve ihya çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu meyanda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çevrimiçi programlarla özel etkinliklerimiz olacaktır. Rabbimizden dileğimiz, insanlığı salgın musibetinden muhafaza etmesidir, hastalığın son bulması için sebepler yaratmasıdır. İnşallah, özlemle beklenen kitlesel etkinliklerimizi icra edeceğimiz günler kısa zamanda gelecektir. Duamızın sonu Allah'a hamd etmektir."

İLKHA