Patriot'lar Suudi Arabistan'ı Husi saldırılarından koruyamıyor

Amerikan Walla Street Journal gazetesi, Husilerin insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırılar, Patriot füze savunma sistemini kullanan Suudi Arabistan’ın hava savunma zaaflarını ortaya çıkardığını yazdı.

Patriot'lar Suudi Arabistan'ı Husi saldırılarından koruyamıyor

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, son zamanlarda Yemen’deki Husilerin insansız hava aracı (İHA) ve balistik füze saldırılarının Suudi Arabistan’ın hava savunmasındaki açığı ortaya çıkardığı belirtildi.

Haberde, isminin açıklanmasını istemeyen bir Suudi Arabistanlı yetkili de son olayların ülkesinin hava savunmasındaki açığı gözler önüne serdiğini söyledi.

Gazeteye göre, Husilerin elinde bulunan füzeler ABD’nin güvenilir müttefiki Suudi Arabistan’ın karşı karşıya olduğu tehlikenin görülmesine yol açtı.

Patriot İHA ve füze saldırılarını engelleyemiyor

Dünyada savunmaya en fazla para harcayan 3’üncü ülke olan Suudi Arabistan, uzun süredir ABD’den aldığı Patriot füze savunma sistemini kullanıyor.

Ancak Husiler, son zamanlarda İHA ve cruise füzeleri ile Suudi Arabistan’ın havaalanlarını ve Suudi Arabistan ekonomisi için stratejik önemde olan tesisleri hedef alıyor. Son olarak Husiler, İHA’lar ile Asir bölgesinde bulunan Uluslararası Abha Havalimanı'na saldırı düzenlemiş ve 1 kişi yaşamını yitirmişti.

Suudi Arabistan S-400 alma yolunda 

Elinde Patriot füze savunma sistemi bulunan Suudi Arabistan, Rus yapımı S-400’ü de envanterine katmaya çalışıyor.

İki ülke arasında uzun süredir süren görüşmelere ilişkin Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, Rusya ve Suudi Arabistan'ın S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatını kapsayan kontrat üzerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini açıklamıştı.

Ajanslar