Heniyye: Filistin satılık değil

Bahreyn Çalıştayı’nın ekonomi kisvesi altında siyasi bir çalıştay olduğuna dikkat çeken Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’in satılık olmadığını söyledi.

Heniyye: Filistin satılık değil

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’in satılık olmadığını, işgali kökleştirmeyi hedefleyen konferanslara ve anlaşmalara karşı olduklarını söyledi.

Heniyye, Bahreyn Çalıştayı’nı protesto için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün Filistin’de ve Filistinlilerin yaşadığı her yerde tarihi bir ana şahitlik ediyoruz.” dedi.

Filistin halkının komplolara ve Bahreyn Çalıştayı’na karşı bugün aynı safta olduğuna işaret eden Heniyye, bunun yenilenen bir intifada ve siyasi devrim olduğunu belirtti.

Filistinlilerin Filistin davasının daha önce benzeri görülmemiş stratejik bir tehditle karşı karşıya olduğunu hissettiklerini kaydeden Heniyye, Filistin halkının hiç kimseye taviz yetkisi vermediğini bildirdi.

Dün düzenlenen Bahreyn Çalıştayı’nın ekonomi kisvesi altında siyasi bir çalıştay olduğuna dikkat çeken Heniyye, bölgeye yönelik tüm politikaları çöken ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planının da başarılı olamayacağını kaydetti.

Heniyye, “Daha önceki tüm komploları boşa çıkaran Filistin halkı bu komployu da boşa çıkarmaya kadirdir.” dedi.

Öncelikler üzerine kurulu milli bir strateji benimseme çağrısında da bulunan Heniyye, Hamas olarak Mahmud Abbas ve Fetih liderleriyle Gazze’de, Kahire’de veya başka bir yerde görüşmeye hazır olduklarını dile getirdi. (İLKHA)