Paris'te 'Modern Çağda İslami Yaşam' temalı konferans düzenlendi

Paris'te faaliyetlerini sürdüren Medine Camii'nin düzenlediği 'Modren Çağda İslami Yaşam' konulu konferansa Türkiye'den konuşmacı olarak İlahiyatçı Yunus Emiroğlu katıldı.

Medine Camii öncülüğünde tertiplenen program, Cami İmamı Abdullah Kaya tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın sunuculuğunu Şuayb Uslu, günümüz çağında özellile Avrupa’da, dünyevişeymeyle beraber İslam’ın nasıl yaşanması gerektiğinin daha iyi anlaşılması için böyle bir konferans düzenlediklerini belirtti. Bu anlamda 2019 yılının son aylarında faaliyete giren İdeal Eğitim Vakfı genel başkan yardımcısı ilahiyatçı Yunus Emiroğlu’nu konuşmacı olarak davet ettiklerini söyledi. İdeal Eğitim Vakfı’na Türkiye’de büyük biri katılımın olduğunu, başta aile olmak üzere birçok konu hakkında konferanslar düzenlediğini programa katılanlara bir bilgi olarak duyurdu.

Daha sonra sahneye davet edilen ilahiyatçı Yunus Emiroğlu, zor bir zaman diliminden geçtiğimizi söyleyerek şunları kaydetti, ”Malumunuz özelde Ümmet olarak genelde insanlık olarak çok zor dönemden geçiyoruz. Bir çoğumuz yaratılış gayemizi unutmuş, istediğimiz gibi yaşamaktayız. Lakin bu durumlar karşısında biz ümitsizliğe düşmüyoruz. Ne yazık ki günümüz dünyasında hep maddi yönden yaşamaktayız. Modernleşme derken bazı insanlar İslam modernleşmeye karşı mı, teknolojiye karşı mı diye soruyor, hayır İslam bunların araç olmaktan çıkıp amaç haline dönmesine karşı.” dedi.

Konuşmasının devamında İslam’ın bencilliği kabul etmediğini belirten Emiroğlu,” bizim medeniyetimizde komşusu aç olduğu halde tok yatan bizden değildir düsturu var. Bizler nemelazımcılık yapamayız. Avrupa’nın birçok ülkesinde intihar seviyesi hat safhada, demek ki bir eksiklik var, refah seviyesi ile huzur gelseydi bu kadar intihar vakası olmazdı.

Bizler dünyevileşmeye karşı mücadele etmek için sağlam bir imana sahip olmalıyız, hepimiz Müslümanız Elhamdülillah, ama neye inandığımızı iyi öğrenmeliyiz. Kur’an ve Sünnete sımsıkı sarılmalıyız. Bugün bazı insanlar çıkmış Kur’an bize yeter diyorlar. Rabbimiz ise Efendimizden bahsederken Necm Suresinde, “O heva ve hevesinden konuşmaz, konuştuğu ancak vahiydir” buyuruyor. Dolayısıyıla bizler Kur’an ve Sünnete özellikle bu çağda iyi sarılmamız gerekmektedir.”dedi.

Konuşmanın ardından kendisine bir şiir okuması rica edilen Emiroğlu isteği kırmayıp, “Şehadet” adlı duygu yüklü şiiri seslendirdi.

Program Şuayb Uslu’nun okuduğu İsmi Azam duası ile son buldu.

Enes Suiçer / Habernas