İHO EBRAR Mali’de yetim çocukları sevindirdi

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu İHO EBRAR, yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için Afrika'nın Mali ülkesinde çalışmalara başladı.

İHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, beraberindeki gönüllülerden Ayhan Çokkaş ve Veysi Ülsen ile birlikte Mali'nin başkenti Bamako'da yetimhane ziyareti yapıp yetimlere nakdi yardımda bulundu.

Yapacakları yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren İHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, "İnsani yardım faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Mali'nin başkenti Bamoko'ya geldik. Hayırseverler tarafından bağışlanan yardımları yetim, fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıklarımıza başladık. Gıda dağıtımı, yetimlere harçlık, Kur'an-ı Kerim, adak-akîka ve sadaka kurban kesimi, su kuyusu çalışmaları gibi birçok projeyi hayata geçireceğiz. Hayırseverlerimize buradaki yetim, fakir ve ihtiyaç sahipleri adına çok teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

Bamako'da bulunan Digiyabu (umut) Yetimhanesini ziyaret ettikten sonra kısa bir açıklama yapan İHO EBRAR gönüllülerinden Ayhan Çokkaş, "İHO EBRAR adına Türkiye'den buraya gelmiş bulunmaktayız. Hayırsever kardeşlerimizin yetimlere bağışlamış olduğu nakdi yardımları birinci elden teslim ettik. Bu coğrafyadaki mazlumların gönüllerine dokunup dualarını hayırseverlerimize göndereceğiz. Rabbim tüm hayırseverlerin hayrını kabul etsin. Kendilerine dünya ve ahiret azığı eylesin inşallah." diye konuştu.

Yetimhane kurucu ve idarecisi olan Meryem hanım da şöyle konuştu:

"Yapmış oldukları yardımlardan dolayı Allah hayır sahiplerinden ve sizlerden razı olsun. Gelişinizle çok sevindik. Bu yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamanız ve yüzlerini güldürmeniz beni çok çok memnun etti. Allah sizlerden razı olsun. Burada 150 yetimimiz var. Her bir yetimin günlük iaşe, giyim ve kırtasiye ihtiyacı var. Her bir yetim için yapılacak 200 liralık bağış masraflarını karşılayacaktır. Bu hususta siz Müslüman kardeşlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Rabbimiz bu hayırseverlerin hayrını kabul edip sayılarını artırsın. Bu hayra vesile olanların da çalışmalarını bereketlendirsin."

İLKHA