Pakistan İslam Uleması Cemiyeti Partisine saldırı: 29 ölü

Pakistan'nın Belucistan'daki Cemiyet Ulema-e-İslam Fazl (JUI-F) seçim ofisinde meydana gelen yıkıcı patlamanın ardından, önde gelen parti liderlerinden Hafız Hamdullah, eyaletin Çaman bölgesindeki bir suikast girişiminden kıl payı kurtuldu.

Pakistan İslam Uleması Cemiyeti Partisine saldırı: 29 ölü

Cemiyet-i Ulema İslam Fazl'ın (JUI-F) merkezi liderlerinden Hafız Hamdullah, genel seçimlere bir gün kala Pakistan'ın güneybatısındaki silahlı saldırıya uğradı.

Polise göre kimliği belirlenemeyen saldırganlar, Belucistan'ın Chaman kentinin Mezai Adda yakınında Hafız Hamdullah'ın arabasına ateş açtı. Hafız Hamdullah saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırganlar korumalarının misilleme ateşiyle karşılaştıktan sonra kaçtı.

Belucistan'da en az 29 kişinin ölümüne ve 40'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan iki ayrı ölümcül patlama bildirildi.

İntihar bombası olduğu bildirilen ilk saldırı, bağımsız aday Asfandyar Khan Kakar'ın Pişin'deki kampanya ofisinin önünde meydana geldi ve 15 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

İkinci patlamada Qila Saifullah'taki Jamiat Ulema-e-Islam Fazl (JUI-F) ofisi hedef alındı ​​ve 13 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.