Pakistan: Hindistan, Afganistan'da barış için yapıcı bir partner olmadı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çavdri, Hindistan’ın Afganistan barış sürecine katılmasına ilişkin, "Maalesef Hindistan, Afganistan’da barış için yapıcı bir partner olmadı." dedi.

Pakistan: Hindistan, Afganistan'da barış için yapıcı bir partner olmadı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zahid Hafız Çavdri, Hindistan’ın Afganistan barış sürecine katılmasına ilişkin, "Pakistan, Afganistan'da çatışmayı çözmek için bölgesel yaklaşımları destekliyor. Bununla birlikte huzur bozucuların rollerinin farkında olmamız gerekiyor. Maalesef Hindistan, Afganistan’da barış için yapıcı bir partner olmadı." dedi.

Çavdri, başkent İslamabad’da haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında Afganistan'daki barış sürecinin desteklenmesiyle ilgili önerdiği toplantıya dair açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Afganistan’da barışa yönelik çabalarından memnuniyet duyduklarını belirten Çavdri, "Hindistan’ın Afganistan barış sürecine dahil edilmesine gelince, Pakistan Afganistan’da çatışmayı çözmek için bölgesel yaklaşımları destekliyor. Bununla birlikte huzur bozucuların rollerinin farkında olmamız gerekiyor. Maalesef Hindistan, Afganistan’da barış için yapıcı bir partner olmadı." ifadelerini kullandı.

Çavdri, İslamabad yönetiminin söz konusu toplantıyla ilgili şu ana kadar resmi bir davet almadığını belirterek, "Afganistan’ın içinde ve dışında bölgeye barışın gelmesini görmek istemeyen huzur bozucuların zararlı rollerine karşı korunmak önemli." diye konuştu.

Ülkesinin Afganistan’daki barış sürecine desteğini yineleyen Çavdri, Afganistan’da tarafların müzakerelere devam etmesinin ve Afganların liderliğinde barış sürecinin takip edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

AA