Oslo görüşmeleri Venezuela krizine çözüm olmadı

Venezuela'daki siyasi krize çözüm bulmak için hükümet ve muhalefet temsilcilerinin Norveç’te gerçekleştirdikleri müzakerelerden sonuç alınamadı.

Oslo görüşmeleri Venezuela krizine çözüm olmadı

Venezuela'daki siyasi krize çözüm bulmak için hükümet ve muhalefet temsilcilerinin Norveç’te gerçekleştirdikleri müzakerelerden sonuç alınamazken Amerikan yanlısı Juan Guaido halkı sokaklarda kalmaya davet etti.

Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleşen görüşmelerde muhalefet temsilcileri Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun görevi bırakmasını ve seçimleri düzenleyecek bir geçiş hükümetine izin vermesini isteklerini tekrarladı.

Muhalif lider Guaido "Şu anda bir anlaşma yok. Bugün sahip olduğumuz şans sokaklarda kalmak. Soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi.

Norveç Dışişleri Bakanlığı ise tarafların anayasasal bir çözüm için “isteklilik” gösterdiğini belirtirken taraflara sürece zarar verecek açıklamalar yapmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Maduro ise "İlerlemenin tek yolu diyalog. Biz bir barış anlaşması istiyoruz.” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Twitter hesabından yaptığı açıklamada Guaido ile telefonda konuştuğunu belirterek “Ona, özgürlük tesis edilene kadar Amerika’nın Venezuela halkını desteklemeye devam edeceğini söyledim. Venezuela halkı diktatörlük ve baskıdan mustarip. Nicolas Maduro gitmeli.” dedi.

Euronews