Orta Afrika, Rusya ile askeri ve enerji alanında işbirliği planlıyor

Orta Afrika Cumhuriyeti Başbakan Moloua, ülkesinin Rusya ile askeri, enerji ve tarım alanında işbirliği yapmayı planladığını belirtti.

Orta Afrika, Rusya ile askeri ve enerji alanında işbirliği planlıyor

Resmi ziyaret için Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Orta Afrika Cumhuriyeti Başbakan Felix Moloua, Sputnik’e demecinde, ülkesinin Rusya ile askeri, altyapı, enerji ve tarımsal mekanizasyon alanında işbirliği yapmayı planladığını söyledi.

Rus savunma yetkililerinin Moskova'da CAR Başbakanı Felix Moloua ile yaptığı çalışma toplantısında Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR) ile ikili askeri işbirliğini görüştüğü açıklandı.

"Müzakereler sırasında taraflar, ikili askeri ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesinde olumlu dinamiklere dikkat çekti. Taraflar, mevcut etkileşim projelerini, uluslararası durumu, bölgesel güvenlik konularını ayrıntılı olarak tartıştılar ve ayrıca savunma alanında Rusya-Orta Afrika bağlarının önemine dikkat çektiler." dedi.

Moloua, “Bugün başta altyapı, tarım ve enerji olmak üzere çeşitli alanlarda projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

Tarım alanında halihazırda belirli projelerin olduğunu vurgulayan Moloua, Rusya'nın desteğiyle özellikle tarımsal mekanizasyonu geliştirmeyi planladıklarını kaydetti.