Müslümanlara soykırım çağrısı yapmışlardı: 1 kişi tutuklandı

Geçen ay Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde sözde Hindu din adamlarının Müslümanları hedef alarak, "soykırım çağrısı" yapmasıyla ilgili 1 kişinin Hindistan polisi tarafından tutuklandığı açıklandıı.

Müslümanlara soykırım çağrısı yapmışlardı: 1 kişi tutuklandı

Hindistan'da geçen ay toplanan sözde Hindu din adamları "Müslümanlara soykırım yapılması" çağrısında bulunmuş, Hindu bir ulus yapmak için "ölmek ve öldürmek" için yemin ettikleri ortaya çıkmıştı.

Geçen ay Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde sözde Hindu din adamlarının "Müslümanlara karşı soykırım çağrısı" yapmasıyla ilgili 1 kişinin Hindistan polisi tarafından tutuklandığı aktarıldı.

Yüksek Mahkemenin eyalet yönetimini uyarmasının ardından Uttarakhand polisi, Jitendra Narayan Tyagi adlı bir kişinin tutuklandığını duyurdu.

Eyaletin Haridwar şehrinde sözde Hindu din adamlarınca 17-19 Aralık 2021'de düzenlenen bir etkinlikte, ülkedeki Müslümanlara "soykırım" çağrısında bulunulmuştu.

Yeni Delhi'de ise 19 Aralık 2021'de düzenlenen ayrı bir programda, Hindu liderlerin, Müslümanları hedef alarak "Hindistan'ı Hindu bir ulus yapmak için ölmek ve öldürmek" için yemin ettikleri aktarılmıştı.

Hindu din adamlarının Müslümanlara soykırım çağrısı, ülke içinden ve dışından büyük bir tepki görmüştü.

Ancak Hindu makamların yaşananlar karşısında ki sessiz tavrı dikkatlerden kaçmıyor.