Nijerya'da Peygamberimize hakaret eden küstah şarkıcıya idam cezası

Nijerya'da şeriat mahkemesi kutsal kabul edilen değerleri aşağılama suçu kapsamında Peygamberimize küstahça hakaret ettiği için 22 yaşındaki şarkıcı Yahaya Aminu Şerif'i idama mahkum etti.

Nijerya'da Peygamberimize hakaret eden küstah şarkıcıya idam cezası

Kano kentindeki şeriat mahkemesi 22 yaşındaki Yahaya Aminu Şerif'in şarkılarından birinde İslam Peygamberi Hz. Muahmmed (S.A.V)'e küstahça hakeret ettiği için asılarak idam edilmesine hükmetti.

Nüfusunun çoğu Müslümanlardan oluşan Nijerya'nın kuzeyindeki şeriat mahkemeleri daha önce de cinayet suçu ve suç kabul edilen zina ve eşcinsellik gibi eylemlere karışan kişilere ölüm cezası vermişti.

Kano Bölgesi Adalet Bakanlığı sözcüsü Baba-Jibo Ibrahim AFP'ye yaptığı açıklamada "Mahkeme çürütülemez kanıtlara ve hükümlünün suçunu kabul etmesine dayanarak İslami yasalarca teminat altına alınan idam cezasını verdi" dedi.

Şerif, mart ayında WhatsApp'ta paylaştığı bir şarkısında Hz.Muhammed (S.A.V)'e küstahça hakaret ettiği için Kano kentinde ayaklanmalar çıkmış, şarkıcının evi ateşe verilmişti.

Ardından 22 yaşındaki şarkıcı tutuklanmıştı. İbrahim, Şerif'in güvenlik gerekçesiyle kapalı kapılar ardından yapılan ve 4 ay süren mahkemede yasal şekilde savunulduğunu da ekledi. Şerif'in karara itiraz hakkı da bulunuyor.

İndependent