Nijerya'da çoklu intihar saldırısı: 18 ölü, 42 yaralı

Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlenen bir dizi intihar saldırısında en az 18 kişinin öldüğünü ve 19 kişinin de ağır yaralandığı açıklandı.

Nijerya'da çoklu intihar saldırısı: 18 ölü, 42 yaralı

Bir polis sözcüsüne göre, Gwoza kasabasındaki üç patlamadan birinde, sırtına bebek gibi bağladığı bombalarla bir kadın saldırgan, düğün töreninin ortasında patlayıcıları patlattı.

Yetkililer, Kamerun'un karşısındaki Nijerya'ya ait sınır kasabasındaki diğer saldırıların bir hastaneyi ve daha önceki düğün patlamasının kurbanları için düzenlenen cenaze törenini hedef aldığını söyledi.

Borno Eyaleti Acil Durum Yönetim Ajansı'na (SEMA) göre saldırılarda en az 18 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı.

AFP'ye açıklamalarda bulunan acil durumlar yetkilisi Barkindo Saidu, "Şu ana kadar çocuklar, erkekler, kadınlar ve hamile kadınlardan oluşan 18 ölüm rapor edildi" dedi.

Raporda Saidu, 19 "ağır yaralı" kişinin bölgesel başkent Maiduguri'ye götürüldüğünü, 23 kişinin ise tahliye edilmeyi beklediğini söyledi.

Gwoza'da orduya yardım eden bir milis üyesi, bir güvenlik noktasına yapılan başka bir saldırıda iki yoldaşının ve bir askerin de öldürüldüğünü söyledi, ancak yetkililer bu rakamı hemen doğrulamadı.

Boko Haram militanları, 2014 yılında kuzey Borno'da geniş bir alanı ele geçirdiğinde Gwoza'yı ele geçirmişti.

Kasaba, 2015 yılında Çad güçlerinin yardımıyla Nijerya ordusu tarafından geri alınmıştı.