New York Halk Kütüphanesi, Prens Selman’ın sponsoru olduğu etkinliği iptal etti

New York Halk Kütüphanesi’nin meşhur tarihi binası, yeni bir küresel gençlik forumunun açılışına ev sahipliği yapacaktı. Ancak bunun Suudi hükümetin PR çalışması olduğu söylenerek gelen yoğun tepki üzerine New York Halk Kütüphanesi etkinliği iptal ettiğini açıkladı.

New York Halk Kütüphanesi, Prens Selman’ın sponsoru olduğu etkinliği iptal etti

Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna ve iklim zirvesine denk gelen ve sadece davetle katılım yapılabilen etkinliğin iki sponsoru vardı. Bunlardan birisi, BM Genel Sekreterliği, Gençlik Elçisi Ofisi (OSGEY), diğeri ise, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu MiSK Vakfı olarak da bilinen Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Vakfıydı.

Cemal Kaşıkçı cinayeti tepkisi

Geçen sene, Washington Post köşe yazarı ve ABD vatandaşı olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesinden sorumlu tutulan Bin Selman’ın sponsoru olduğu etkinlik, gelen tepkiler üzerine iptal edildi. New York Halk Kütüphanesi etkinliği iptal ettiğini Twitter hesabından da paylaştı. Paylaşılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Kütüphane, 23 Eylül Pazartesi günü saat mesai saatleri içerisinde gerçekleşmesi planlanan ve sadece alanını kiraya verdiği etkinliği iptal etmeye karar verdi. Bugün alınan kararda, kütüphane operasyonlarının olası bozulmalarının yanı sıra kütüphanedekilerin güvenliği ile ilgili endişeler dile getirildi. Kütüphane, etkinliğin sponsorlarından birisi hakkındaki endişelerin farkındadır; Kütüphanenin kiralama yapılan etkinliklerin içeriğinden hiçbir zaman sorumlu olmadığını ve politika gereği sadece dini ve partizan siyasi etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceğini bildiririz.

Usa